Baka austrijskog kancelara rođena u Temerinu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc s majčine strane je poreklom iz Temerina, tvrdi "Zontagsblat", magazin nemačke manjine u Mađarskoj.
List navodi da je njegova baba Magdalena Miler rođena u Temerinu 1928. godine, a to mesto je napustila početkom oktobra 1944. sa roditeljima Mihaelom i Katarinom Miler.
 
Porodica se naselila u austrijsko mesto Zogelsdorf u Donjoj Austriji, gde se Magdalena udala za poljoprivrednika Alojza Delera. Iz tog braka rođena je Elizabet, koja se udala za inženjera Jozefa Kurca.
 
Sebastijan Kurc je rođen u Beču ali je često provodio vreme kod babe Magdalene, koja mu je, kako navodi ovaj list, pripremala kulinarske specijaltete Dunavskih Švaba.
 
Inače, tokom nedavne predizborne kampanje, Kurc je često govorio o svom detinjstvu na selu u Zogelsdorfu, čiji stanovnici se često prisećaju mladog političara iz dečačkih dana.
  • Zazo

    17.02.2018 02:43
    Istina
    Meni on dodje rodjak.Porodicno stablo se poklapa. Njegova cukunbaba I moja su rodjene sestre.
  • Millos

    23.01.2018 12:37
    Zeljna?
    Kako se zvala baka?
  • G

    19.01.2018 07:18
    Smrdojvođanski neofašisti negoduju.
    @V - zar neće tražiti da Austrija isplati punu ratnu odštetu za sva zla, patnju i stradanja koje je počinila u Vojvodini, nego samo teritoriju koju su okupirali pre više vekova? Neće tražiti u Strazburu da vaša porodica bude ubijena a neka druga koja ne deli vaše podaničke ideale vraćena iz mrtvih u koju ih je prepoštena Austrija prevremeno poslala? Vi "gospodine" ste otelotvorenje čistog, neskrivenog, neofašističkog zla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.