Subotica: Povećan broj prijava porodičnog nasilja

U Subotici je početak godine obeležilo ubistvo devojke u Segedinu i povećan je broj prijava za nasilje u porodici.
Subotica: Povećan broj prijava porodičnog nasilja
Foto: Pixabay
Svesni velikog problema, Centar za socijalni rad organizuje "Tretman za počinioce nasilja u partnerskim odnosima", kroz koji je tokom prošle godine prošlo osam muškaraca.
 
Osnovno javno tužilaštvo uputilo je pet muškaraca, a troje njih se u program uključilo dobrovoljno.
 
"Ovaj program ima važnu ulogu u borbi protiv nasilja u porodici, jer predstavlja preventivnu meru usmerenu na suzbijanje ponavljanja nasilja u partnerskim odnosima, a takođe se odnosi i na bezbednost i zaštitu žrtava", ističu za "Novosti" u Centru za socijalni rad.
 
Tretman se sastoji od individualnog i grupnog rada sa počiniocima nasilja, i od septembra do kraja decembra održano je 15 grupnih i 37 individualnih seansi. Obrađivane su teme šta su nasilje, psihološko nasilje, ljubav i bliskost, alternative nasilju, odgovornost, otac i dete, uzroci nasilja i posledice nasilja. Takođe, za vreme trajanja tretmana obavljani su razgovori i sa njihovim partnerkama, žrtvama nasilja.
  • N.n.

    19.01.2018 10:38
    Da ne bude kasno
    Šta učiniti da se prvi čin nasilja ne desi ?
    Šta učiniti sa osobom koja preti , a vodi računa da ne takne buducu žrtvu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".