VIDEO: Očišćen deo starog puta Vrbas - Srbobran

Radnici PJ "Čistoća" završili su čišćenje deonice starog puta Vrbas - Srbobran.
Akcija je obavljena uz pomoć mašina, a trajala je dva radna dana. Očišćen je, pre svega, komunalni otpad rasut duž cele trase ovoga puta dužine 500-600 metara. 
 
"Pema proceni ima preko 50 kubnih metara otpada koji je deponovan odmah pored samog puta. Glavna gradska deponija nalazi se svega 500 metara od ovog dela puta i nejasno je zašto se komunalni otpad ne deponuje tamo. Prilazni put deponiji je izgrađen, a ulaz u deponiju i odlaganje otpada za građane se ne naplaćuje", kaže poslovođa u PJ "Čistoća" Mladen Pavlović. 
 
Prema njegovim rečima, u neposrednoj blizini otpadom zatrpanog starog puta prem Srbobranu nalazi se zalivni sistem PP "Sava Kovačević". Vetar raznosi otpad koji su tu bacili nesavesni građani, ubacuje ga u zalivni sistem i tako se zagađuje životna sredina.
 
Iz JKP "Komunalac Vrbas" apeluju na građane da otpad ne bacaju svuda pored puta, na mesta koja nisu za to predviđena. Iz ovog preduzeća mole građane da svoj komunalni otpada skladište isključivo na glavnu gradsku deponiju, gde se u skladu sa propisima zatrpava otpad.
 
  • Veronika

    15.02.2018 15:46
    Inercija
    Divno! A šta su radili zaposleni u Čistoći sve ovo vreme? Zašto se čekalo da se nagomila 5m3 otpada?
    Tako oni funkcionišu, ako se može za ovu firmu upotrebiti reč funkcionisati.
    Sramota. Baca svet i po evropskim putevima otpada, ali se to redovno čisti, jer su oni koji su zaduženi za održavanje čistoće, odgovorni u slučaju da do nesreće dođe zbog otpada.
    Lično mi je, dok sam vozila 120km/h, vetar na kola nabacio ogromnu plastičnu foliju od sigurnih 10m2 i jedva sam živa ostala.
    Grad je od novogodišnjih praznika pun stakla koje radnici Čistoće očigledno ne uspevaju pokupiti bockalicama. Trebalo bi da nam Čistoća plaća za gume probušene na staklo koje je na biciklističkim stazamai pešačkim prelazima. Onda bi konačno počeli čistiti. Ili im treba povećati plate sa 80.000 na 120.000...mada sumnjam da bi i to pomoglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina