Vrbas: Krivična prijava protiv direktora komunalnog preduzeća

Ekološki pokret Vrbasa podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Javne agencije za zoohigijenu i poljoprivredu iz Vrbasa (JAZIP) Ognjena Vasiljevića, u sumnji da je prekoračenjem granice svog ovlašćenja, prekršio propise o javnim nabavkama i time prouzrokovao štetu javnim sredstvima.
Pod izgovorom da "nema finansijske mogućnosti" da Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa "Proteinkom", veterinarskom ustanovom iz Sombora održi na snazi, JAZIP je taj Ugovor raskinuo, da bi mesec dana kasnije doneo Odluku o potpisivanju višestruko skupljeg Ugovora sa "Eko Vet Plus" doo iz Novog Sada.
 
O ovim događajima pisao je VOICE.
 
"Uvidom u izdate fakture "Proteinke" prema JAZIP-u, utvrdili smo da je za nešto više od osam meseci trajanja ugovora sa JAZIP-om u 2017. za usluge 'uklanjanja, transporta i spaljivanja životinjskog otpada' plaćeno 176.664 dinara. Za četiri meseca novog Ugovora odlučeno je da se da 4.080.000 dinara, što je približno 46 puta skuplje nego sa prethodnim operaterom! Vodeći se informacijom da je mobilna oprema za spaljivanje, koja je ušla u Srbiju kao 'donacija EU' Veterinarskom institutu iz Novog Sada, volšebno postala vlasništvo 'privatnog operatera', a koja je smeštena ispod nadstrešice u Vrbasu, bila prvobitno namenjena brzom prebacivanju na ograničeno lokalno područje pogođeno nekom elementarnom nepogodom sa posledicom uginuća životinja, a ne za postojani, kontinuirani rad, koji treba da pokrije ogromne potrebe prihvatanja animalnog otpada, sada već iz 18 vojvođanskih opština, bili smo opravdane bojazni da će veliki pritisak na postrojenje ovog opasnog otpada izazvati neprijatne i štetne mirise, koji će prekriti šire područje spalione", navode u Ekološkom pokretu Vrbas.
 
Aktivisti sumnjaju da je u pitanju još veća prevara "partijske firme" i da se u ovoj spalioni otpad uopšte ne spaljuje, već otimaju i peru lokalna sredstva.
 
"Pozivamo organe gonjenja da provere i ove naše sumnje uvidom u transportnu dokumentaciju Eko Vet Plus o prihvatanju i preuzimanju životinjskog otpada od svojih ugovornih partnera", zaključuju u EPV.
  • Vrbas

    12.06.2018 21:58
    Kao sto su odgovarali za JP Vrbas direktori,a bilo ih je... sve strucnjaci... firma se raspala niko nikad nije procesljao papire kako treba , navodno su dolazili inspektori to se na CFK sve zavrsavali radnici na ulicu firma papa ...Pojeo vuk magarca tako ce i za ovo biti...
  • Vrbašanin

    12.06.2018 15:15
    Taj dečko (direktor jazipa) je postavljen eto tako,čisto da potpisuje i ode na robiju umesto glavnih igrača u stranci. On je bio vozač autobusa (mada je bio i Bečić pa postao zverka) i on nema niti pameti,niti kontakata za ovakve mahinacije.
  • mufte

    12.06.2018 14:57
    eeee moj ognjene sabane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".