VIDEO: Sa 29 godina igrao za srednju školu

Nikola Džonatan iz Sudana (205cm, 91kg) iznenadio je sve ljubitelje košarke kada se pojavio u srednjoj školi u Kanadi.
Ubrzo je dobio nadimak “Afrički Kevin Durent” i zaista je sve izgledalo kao bajka za mladića rođenog 1998. godine. - Ovaj klinac će imati šansu u NBA ligi, a nikada to nisam rekao ni za koga iz naše škole – pun hvale je bio trener Pit Kuzmano.
 
No, ubrzo se ispostavilo da je sve ustvari deo velike prevare. Naime, granična policija Kanade je ustanovila da je Džonatan lagao i da je promenio svoje godište na krštenici za 12 godina. Dakle, Nikola je ustvari rođen 1986, a ne 1998. godine kako se verovalo.
 

- Kada se prijavio za američku turističku vizu po otisku prsta je ustanovljeno da ima iste karakteristike kao jedna osoba koja se ranije prijavila, a kojoj na krštenici piše da je rođen 1. novembra 1986. godine, što znači da Nikola ima 29 godina – saopštili su iz kanadske policije za “Gardijan”. Katolička škola koju Nikola pohađa je odbila da komentarišee ovakve navode.
 
- S obzirom na rat, terorističke napade i sve što se dešava, bilo mi je veoma teško da dođem iz Sudana u Keniju da podignem vizu – pričao je Džonson za lokalni list u jednom intervjuu.
 
Nikolu očekuje prvo saslušanje u Imigracionom odboru uskoro, a ostaće u pritvoru dok se ne ustanove određene pojedinosti. Na saslušanju bi trebalo da se pojavi i njegov trener Pit Kuzmano, jer je u sklopu programa Nikola spavao kod njega.  
 
Autor: Novosti
  • bora

    22.04.2016 20:57
    Skola se ne zove "Vindzor", nego Catholic Central High School i nalazi se u gradu Windsor (izgovara se Vinzor) u kanadskoj pokrajini Ontario. Ovde je link za taj clanak na kanadskom Sportsnet web site-u.

    http://www.sportsnet.ca/basketball/nba/windsor-high-school-basketball-star-believed-30-years-old/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.