Britanija da postane 51. američka država?

Britanija koja izlazi iz Evropske unije trebalo bi da postane 51. američka savezna država, piše američki kolumnista Dejvid Viler.

Novinar CNN na satiričan način navodi nekoliko razloga zbog kojih bi to trebalo da se desi.

Prvo je govorio o trgovini, što je jedan od osnovnih razloga zašto se Britanija na prvom mestu i pridružila Uniji. Međutim, on navodi da je BDP SAD malo niži od onog koji postoji u EU.

Kako kaže, jedan od razloga je i stepen regulacije. “Britanci su bili umorni od toga da im neko govori kako se skida kora banane”, naveo je Viler.

Kako kaže, Bregzit će možda onemoguićiti Britancima posećivanje značajnih turističkih destinacija.

“Nema veze, imamo Partenon u prirodnoj veličini u Nešvilu u Teksasu. Znate li kako će biti lakše na aerodromima kada budete imali američke pasoše? Imate li ideju kako će sve biti mnogo brže ako ste Amerikanac”, dodao je on.

Amerikanci, tvrdi Viler, vole sve što vole i Britanci. “Britanija je neverovatna. Od Šekspira do Šerloka. Kraljica Elizabeta II bi lako mogla da se nosi sa američkom kraljevskom porodicom – Kardašijanima. Imaju istu otprilike vlast i podjednako su bitni fotografima”, zaključuje Viler.

  • Zivan

    01.07.2016 07:47
    SAD su za Veliku Britaniju mnogo prijatniji i primereniji politiccki ambijent nego ssto je Evropska unija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti