Dron dostavio prvu narudžbinu - krofne, kafu, sendviče s piletinom

Krofne, kafa i sendvič s piletinom deo su proizvoda koji su prvi put u Sjedinjenim Državama dostavljeni na kućnu adresu pomoću civilnih bespilotnih letelica, nakon odobrenja uprave za vazduhoplovstvo, saopštila je u razvojna kompanija koja je konstruisala letelicu.
Dostava koju je za trgovački lanac 7-Iliven obavio dron kompanije Flirti dogodila se u Rinu u saveznoj američkoj državi Nevada. 
Pošiljka, u kojoj mogu biti hladni i topli proizvodi, bila je namenjena jednoj porodici.
 
"Presretni smo što 7-Ileven, najveći trgovački lanac na svetu, uvodi nove tehnologije i sarađuje s nama u Flirtiju kako bi dostava bespilotnim letelicama postala stvarnost za kupce širom sveta", rekao je Met Svini, glavni direktor razvojne kompanije. "Ovo je tek početak naše saradnje sa 7-Ilevenom".
 
"Ovo je prvi put da jedan distributer sarađuje s kompanijom za dostavu pomoću bespilotnih letelica na prevozu prehrambenih proizvoda od trgovine do kućnog praga", dodao je on. "Planiramo ubuduće da obezbedimo dostavu svih proizvoda iz trgovine za nekoliko minuta".
 
Na dostavi dronovima rade i drugi trgovci poput velike kompanije za internet prodaju Amazona.
 
Flirti radi i na konstruiranju dronova koji će dopremati pomoćnu opremu o okviru humanitarnih operacija.
 
Američka savezna agencija za vazduhoplovstvo (FAA) izmenila je ove godine svoje propise kako bi omogućila korišćenje bespilotnih letelica u poslovnu svrhu.
  • NS49

    26.07.2016 05:29
    Činjenica je da SAD više nisu ni blizu popularne kao što su nekada bile ali ipak iz njih izlaze uvek najnoviji tehnološki uspesi ali i zakoni prilagođeni tim projektima. Srećom sada se transfer znanja i tehnologije brzo prenosi pa će sigurno i druge države ovo da koriste.
    Kod nas dronova već ima nisu preskupi i moguće je da neka firma krene sa sličnim projektom ali se mora korigovati zakon iz oblasti letećih objekata.
    Na žalost mi smo uvek u nekim problemima.
  • Ime mi je ...

    25.07.2016 22:19
    Molba
    Može li neko da prevede šta je Ana htele da napiše?
  • drmr

    24.07.2016 08:20
    strasno
    Uz duzno postovanje Vi ste mnogo nepismeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.