"Muškarci mogu u zatvor ako gledaju ženu duže od 14 sekundi"

Komesar indijske savezne države Kerala rekao je da bi muškarac koji ženu gleda duže od 14 sekundi mogao da završi u zatvoru.
"Ako muškarac gleda ženu duže od 14 sekundi, protiv njega može da bude podneta prijava", rekao je Rišraj Sing. Međutim, u Indiji ne postoji zakon koji kaže da je predugo gledanje žene kažnjivo.
 
Sing je to izjavio u obraćanju studentima na jednom univerzitetu, dok je govorio o bezbednosti žena. Tom prilikom je savetovao devojkama da uče borilačke veštine i da prijave svako zlostavljanje.
 
Njegova izjava izazvala je podsmeh na društvenim mrežama, pa su se neki zapitali da li se tu računa i treptanje i šta ako muškarac nosi naočare za sunce.
 
U poslednje vreme se sve više govori o slučajevima silovanja i maltretiranja žena u Indiji, a sve češće reaguje i međunarodna zajednica koja poziva tu zemlju da oštrije kažnjava prestupnike i zaštiti žene.
  • Andrija Šrek

    18.08.2016 11:58
    ???
    A zašto baš 14s?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.