Voditeljke suspendovane dok ne smršaju

Egipatska državna televizija ERTU saopštila je da je donela odluku o suspenziji voditeljki sa viškom kilograma, koje će raditi iza kamera sve dok ne smršaju.
Direktorka ERTU Safa Hegazi izjavila je da će ta odluka pogoditi šest do osam voditeljki. Egipatska državna televizija u poslednje vreme teško drži korak sa privatnim satelitskim kanalima koji imaju moderniji imidž, a odluka o suspenziji "punijih" voditeljki naišla je na kritiku grupa za zaštitu ljudskih prava, iako su je na društvenim mrežama neki i pohvalili.
 
Hegazi je izjavila da je odluka o suspenziji "u okviru plana razvoja televizije, njene forme i sadržaja" i da voditeljke "mogu da rade u produkciji dok ne izgube na težini".
 
"Kad smršaju, one mogu ponovo da se vrate ispred kamera", navela je ona. 
 
Direktorka ERTU je odbacila kritike da je odluka seksistička, rečima: "Kako u ovoj instituciji može da bude diskriminacije žena, kad je na njenom čelu jedna žena?"
 
Hegazi je dodala da voditeljke "više nisu onakve kakve su bile kad su zaposlene", sugerišući time da su se one u međuvremenu ugojile.
  • knez

    19.08.2016 07:42
    Ne znam zašto ali sam se setio Kravićke, ta žena je taman.
  • Carls Tejlor

    18.08.2016 21:00
    Konacno jedna lepa vest. Gledaoci jednostavno ne vole punije, dobra odluka za dobrobit ove televizije. Nadam se da ce i u Srbiji zaziveti isti trend.
  • Čučuk Stana

    18.08.2016 17:43
    Akcenat
    Naše prvo treba da nauče da govore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.