Zakon: Majke moraju da kažu sa kim su spavale u terminu začeća

Nemačko ministarstvo pravde predložilo je nacrt zakona po kojem bi majke bile u obavezi da se izjasne "sa kim su spavale u terminu začeća", kako bi bio identifikovan otac deteta.

One će to morati da kažu ako to zatraži muškarac koji dete izdržava.

Nemački ministar pravde Hajko Mas izjavio je danas da će ta mera "obezbediti pravnu sigurnost muškaraca koji pokušavaju da povrate novac od alimentacija koje su plaćali za tuđe dete".

Predlog zakona predviđa da žene u pojedinim slučajevima ne bi bile u obavezi da daju tu informaciju, ali se ne precizira u kojim.

Predlogom se nalaže i povraćaj alimentacija za tuđu decu u roku od dve godine. Predlog čeka odobrenje parlamenta kako bi postao zakon.

  • Trt

    30.08.2016 14:24
    @MarijaS

    ne se*i, svega ti.
  • MarijaS

    30.08.2016 10:09
    Nepošteni muškarci očekuju poštene žene, device po mogućnosti. Već vekovima. U međuvremenu, nepoštenje se prenamnožilo. Ako neko hoće da bude siguran da je dete njegovo, neka prvo iskreno zavoli dotičnu osobu, a ne samo da se zablene, romantično nazvano zaljubi, u njene sekundarne polne karakteristike, noge ili kosu.
  • ntn

    30.08.2016 08:36
    @novosadjanka
    Malo progooglaj, u Nemačkoj čak 1/3 u braku rođene dece, muževi nisu biološki očevi!!! Bilo i na ovom portalu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva