FOTO: Koliko se praznuje u Srbiji, a koliko u drugim delovima sveta?

Mapa koju je napravio Jakub Marian pokazuje koliko dana Evropljani zapravo odmaraju.

U Švajcarskoj i Slovačkoj na primer, prema ovoj mapi, najviše odmaraju nego bilo gde u Evropi, čak i do 16 dana godišnje. Švedska, Turska i Španija dele drugo mesto sa 14 dana odmora.

Velika Britanija ima 11, dok Holandija ima osam državnih praznika. S tim što Britanci imaju 28 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Ako pogledamo na globalnom nivou, najviše se praznuje u Aziji (8), zatim, u Latinskoj Americi (4), Zapadnoj Evropi (3), Centralnoj i Istočnoj Evropi (3), pa na Bliskom istoku i Africi (2) i na kraju Severnoj Americi.

Ipak, trebalo bi napomenuti da su građani Srbije skloni produžavanju odmora spajanjem prazničnih dana tako da je postalo pravilo da svako praznovanje u Srbiji u prvi plan izbaci staru temu - da li smo skloni preterivanju.

  • Ns

    18.10.2016 00:22
    Koliko imaju neradnih dana u evropi a koliko mi, za svako dobijeno dete i MUZ i ZENA imaju porodiljsko odsostvo!!! Imaju odredjen broj dana da ne moraju da dodju na posao samo jave da se ne osecaju za posao taj dan (10-tak). Mi smo sirova radna snaga koja nema pravo ni na pauzu za wc
  • Tarzan

    17.10.2016 12:54
    Veselo veselo
    Ma bitno je da je u Bosni veselo. Udri brigu na veselje,
  • Steva-NS

    17.10.2016 12:49
    Neko "važan" reče : da smo lenji i neradnici !Preduhitrio vizionar Jakuba. Šta je sledeće ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.