VIDEO: Pesma Miše Kovača odjekivaće na Marsu

"Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba", stihovi su pesme Miše Kovača (75) koji bi uskoro mogli odjekivati na Marsu.
Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crvenu planetu poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity. Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pesme.
 
Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa "Good Morning, Good Morning", a kad je Spiritu pukao kabl, pustili su mu "Unchained" Van Halena. Hit "Pictures Of You" zasvirao je za Opportunity kad je poslao fotografije na Zemlju. 
 
Vrtele su se pesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svetske muzike.
 
Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu godišnjicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je NASA-i poslati muzički predlog svojih čitalaca - pesmu Miše Kovača "Poljubi zemlju" iz 1987. godine.
 
"Stihovi su veoma dirljivi i pesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pesama koje će biti emitovane", rekli su iz NASA-e. Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pesama na Crvenoj planeti, emitovati i ovaj hit Miše Kovače kao i da se nadaju se da će to biti uskoro.
 
  • Zoran

    06.11.2016 13:21
    Bravo Miso .
  • Zoolok

    05.11.2016 17:31
    Pa, od momenta kad puste njegovu pesmu na Marsu, Miso Kovac ce biti najbolji umetnik ikad sa ovih prostora? Volim Balasevica, Leb i sol, pa i Bijelo Dugme, (neki vole Cecu, Karelusu, Miroslava Ilica), al' niko od njih se ne slusa van planete Zemlje, barem ne koliko je meni poznato :D
  • deficit

    05.11.2016 16:11
    Bolje da ide od Yu grupe "Čovek i Marsovac"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.