Čak 130 naučnika brine o gojaznom Kim Džong-unu

Severnokorejski lider Kim Džong-un ima tim od 130 lekara koji se neprestano bore sa njegovim krvnim pritiskom i dijabetesom, izazvanim lošim navikama u ishrani.
Kim Džong-un je poznat po tome da uživa u obilnim obrocima, da obožava dobra vina i francuske sireve, pa je od kako je došao na vlast nabacio kilograme.
 
Kako piše "Dejli mejl", naučnik Kim Hjeong-su, koji je 2009 pobegao iz Severne Koreje, ispričao je priču o Institutu za dugovečnost, čiji je jedini cilj briga o zdravlju lidera zemlje.
 
Naučnik Kim je radio za tu ustanovu još dok je na čelu države bio Kim Džong-il, koji je takođe bio gojazan. Prema njegovim rečima, na projektu je radilo 130 istraživača, a u sklopu Instituta postojao i istraživacki informativni centar u kom su bile diplomate i naučnici stranih univerziteta. Naučnici su razvili i tipove hrane za Kim Džong-una, da bi lakše izašli na kraj sa njegovim kardiovaskularnim problemima i dijabetesom.
 
Institut je pod neprekidnom stražom, okružen je četiri metra visokim zidom pod naponom. U Institutu su se razvijali prehrambeni proizvodi jer je Kim Džong-il imao kardiovaskularne bolesti i dijabetes.
 
Prebegli naučnik je rekao da, kako je većina ljudi u Severnoj Koreji neuhranjena, morali su da proučavaju svoje gojazne šefove ili političke lidere. Proučavali su čak i strane diplomate i strane dopisnike koji su bili u Severnoj Koreji, i koji nisu ni znali da su predmet istraživanja.
 
Kada se zaposlio na Institutu, Kim Hjeong-su je morao da potpiše kako nikad neće otkriti njegove tajne. Sada živi u Južnoj Koreji.
  • Kakva glupost

    21.11.2016 20:05
    Hajde, ne preterujte. 130 naucnika se bavi njegovom ishranom, a on zdere sta hoce. Gluposti. Jeftina propaganda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.