Zoran Ivanović i njegove bizarne tužbe za sve i svašta

Ljutiti putnik australijskog avioprevoznika Qantas tužio je tu kompaniju, zato što mu tokom leta od Hong Konga do Sidneja nije radio ekran za gledanje filmova.
Zoran Ivanović iz Melburna putovao je 10 sati, ali zbog tehničkih problema nije imao kako da "ubije vreme". 
 
Pošto se prvo žalio kompaniji, dodeljeno mu je 3000 poena za letenje, ali je Ivanović i dalje bio nezadovoljan. Zahtevao je i 100 dolara kompenzacije, jer je izračunao da bi tokom tog leta pogledao najmanje pet filmova, od kojih bi ga svaki na tlu koštao 20 dolara. 
 
Međutim, Građanski i administrativni tribunal u Viktoriji odbacio je taj zahtev, obrazloživši da predmet nije u njegovoj nadležnosti, pošto je reč o međunarodnom letu. 
 
Ivanović je već imao dve tužbe protiv Qantasa pred istim sudom. U jednoj je tražio odštetu od 2.500 dolara, jer ga je navodno napala pijana stjuardesa na aerodromu u Singapuru, ali je ista odbačena. 
 
Zanimljiva je podudarnost da se ime Zoran Ivanović pominje na mnogim listama najsmešnijih tužbi u Viktoriji, ali u drugom kontekstu. 
 
Ivanovićev imenjak (ili Ivanović lično) tužio je kompaniju Gucci, zato što je njihova muška torbica koju je pazario po ceni od 800 dolara, izgubila oblik uprkos pažljivoj upotrebi. Pošto ni popravka u ovlašćenoj radnji u Italiji nije dala zadovoljavajuće rezultate ("torba je bila tako krhka, da je još više propala"), tužio je kompaniju. 
 
U dokumentima koji su predati Građanskom i administrativnom tribunalu u Viktoriji stoji da je torbica imala slabe šavove, da se krzala oko rajsferšlusa i da je imala rupicu na sebi. "Imajući u vidu veliku cenu ovog predmeta, koji nije ništa više od male platnene torbe, očekuje se da će zadržati svoj izgled i biti trajnija od sličnih, jeftinijih torbi", stajalo je u tužbi. "Kvalitet je ispod očekivanog za proizvod takve cene". 
 
Ivanović nije želeo čak ni da preuzme popravljenu torbu i tražio je povraćaj novca. Tvrdio je da je torbu koristio "možda jednom ili dva puta nedeljno, na sat ili dva za nošenje manjih stvari". "Da, možda sam probirljiv, ali nisam nerazuman. Kad nešto platite tako skupo, treba da očekujete savršenstvo", rekao je tada za Sunday Herald Sun.
  • mrva

    10.01.2017 12:57
    dokona budala
    To što je nešto plaćeno skupo ne znači da mora biti kvalitetno. Pogotovu kada su u pitanju predmeti raznih modnih marki. Te kuće ne prodaju kvalitet nego ime, modu i prestiž. Nisu ni dužni da prodaju kvalitet. Postoje torbice i za nekoliko hiljada evra, a neće mnogo duže trajati nego kvalitetna za 100. Nisu ni namenjene da dugo traju, sledeće godine u modi je druga. Ivanoviću je očigledno dosadno u životu kao i u avionu pa se bavi ovakvim glupostima inače veoma popularnim u današnjem svetu - tužiti svakog za bilo šta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.