Zbog Melanije Tramp procvat turizma u Sloveniji

Slovenija doživljava pravi turistički bum posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD i izbora Slovenkinje Melanije Tramp za prvu damu, navodi agencija AP.
 Više od tri miliona turista posetilo je malu evropsku zemlju, koja broji oko dva miliona stanovnika.
 
Turistički zvaničnici predstavili su u Njujorku najveće atrakcije bivše komunističke zemlje koja se 1991. godine odvojila od Jugoslavije.
 
Među njima je i hrana glavne kuvarice Ane Roš, koja je gostovala u jednoj epizodi serije "Kuvarev sto" (Chef's Table).
 
Njen restoran smatra se jednim od najboljih u Sloveniji zbog specijaliteta kao što su prženi beli asparagus na kremu od celera, svinjetina sa lososom, đumbir sa kiselim belim lukom. 
  • Boki

    11.01.2017 18:19
    Nije bivsa komunisticka nego socijalisticka federativna republika. Nije da spektakularno menja nesto sada kada smo potpuno unisteni i u liberalno korumpiranom kapitalizmu.

    Ah da - przeni beli asparagus na kremu od celera. Wow :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.