Poslanicima ostaje besplatno pivo u skupštini

Poslanici u parlamentu Belgije odbacili su inicijativu da im se ukine pravo na besplatno pivo i vino u skupštini, javili su lokalni mediji.
Etički komitet je tražio od predsedavajućeg parlamenta Zigfrida Brakea da ukine besplatna alkoholna pića u parlamentu, nakon istrage o lošem ponašanju u skupštini, uz obrazloženje da bi takav potez "popravio kvalitet debate".
 
"Neki poslanici postanu veoma neprijatni kada popiju", rekao je predsedavajući komiteta Dani Piters, dodajući da besplatna pića nisu normalna stvar na drugim radnim mestima.
 
Ipak, nakon što je razgovarao sa čelnicima parlamentarnih stranaka, Brake je rekao da će alkohol i dalje biti besplatan jer problem "ne postoji".
 
Besplatno pivo i vino u parlamentu uvedeni su 1990. godine, kako poslanici ne bi napuštali sednice radi odlaska po piće.
 
  • Krigla

    23.01.2017 22:48
    Pivo u skupštini?
  • Bill

    23.01.2017 22:33
    Kod nas to ne treba. Naši poslanici se ponašaju i bez toga - pijano!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.