Ovo su gradovi sa najvećim saobraćajnim gužvama

Istraživanje međunarodne kompanije Inrix pokazuje da su najveće saobraćajne gužve prošle godine zabeležene na Tajlandu, gde su vozači u proseku godišnje čekali 61 sat.
Nakon Tajlanda slede Kolumbija i Indonezija sa po 47 sati. Na četvrtom i petom mestu našle su se SAD i Rusija gde se u proseku čekalo po 42 sata. Sledi Venecuela sa 39 sati, te Južna Afrika sa 38, ali i Brazil i Portoriko sa po 37 sati.
 
Na desetom mestu po gužvama u saobraćaju našla se Turska, gde su vozači, ali i putnici u proseku čekali po 34 sata.
 
Kada je reč o pojedinačnim gradovima, na prvom mestu gradova u kojima su zabeležene najveće saobraćajne gužve našao se Los Anđeles gde su vozači u proseku čekali po 104 sata godišnje.
 
Na drugom mestu našla sa Moskva sa 91 satom, a na trećem Njujork sa 89 sati u proseku. Četvrto mesto pripalo je San Francisku gde su vozači čekali prosečno 83 sata godišnje, a na petom mestu našla se Bogota, s prosečnih 80 sati. Sao Paolo zauzeo je šesto mesto gde su vozači godišnje proveli u proseku 77 sati.
 
Što se tiče Evrope, gužve su smanjene u Londonu, pa se ovaj grad našao na sedmom mestu, umesto prvog godinu ranije. Prošle godine vozači u Londonu čekali su u proseku 73 sata.
 
Atlanta se našla na osmom mestu, čiji su vozači čekali u proseku 71 sat godišnje. Na devetom i desetom mestu našli su se Pariz i Majami gde se čekalo po 65 sati.
 
Istraživanje se sprovodi u 38 zemalja, odnosno 1.064 grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva