Firma uvela "happy hour" u toku radnog vremena

Londonska firma za nekretnine "Enstar Capital" uvela je "sat sreće" u toku radnog vremena - tada zaposleni pritiskom na taster mogu da naruče viski i hranu iz restorana koji se nalazi u istoj zgradi.
Firma uvela "happy hour" u toku radnog vremena
Foto: Pixabay

Uprava Enstar Capitala nada se da će tako privući i druge firme da se nastane u njenim zgradama.

Twitter uvek ima frižidere napunjene besplatnim pivom i vinom u svojim kancelarijama u San Francisku. Neke kompanije nude točeno pivo svojim zaposlenima i posetiocima, dok Dropbox organizuje "Viski u petak" svake sedmice, kada radnici mogu da uživaju u besplatnim žestokim pićima.

Yahoo u svojim kancelarijama u Čikagu ima "alkoholna kolica", koja obilaze zaposlene na kraju radne sedmice.

Studija internet stranice Glassdoor, na kojoj zaposleni pišu mišljenja o svojim šefovima, iznosi podatak da 11 odsto zaposlenih ima pristup alkoholu na radnom mestu.

Firme koje nude besplatni alkohol naglašavaju da je to "nagrada za rad i trud".

Iz medicinske perspektive, međutim, dostupnost alkohola na radnom mestu može negativno uticati na radnu atmosferu i uspešnost zaposlenih. Britanski Institut za alkohol upozorava na negativan odnos alkohola i efikasnosti, te na kvalitet obavljenog posla i povećanje broja grešaka na poslu.

  • dule

    30.05.2017 08:39
    Ili u prevodu: daćemo vam sve, i piće, i igrice, i masažu, i stoni tenis, i praćemo vam veš i sve, sve, sve...

    A vi samo nemojte da idete kući ili negde drugde, ostanite u firmi, vidite kako je lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti