Ikea kao povukla spot jer kao "biciklisti u njemu krše zakon"

Robna kuća Ikea povukla je reklamni spot za svoj prvi objekat u Srbiji nakon što im je, kako tvrde, "Saobraćajna kamera" - građanska inicijativa za bezbedniji saobraćaj i vladavinu prava sugerisala da biciklisti u spotu ne poštuju osnovne odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja.
Oni su kao zamolili Ikeu da koriguje spot, a iz švedske kompanije su odgovorili da je na lokacijama koje se vide u spotu "voženo samo za potrebe snimanja" i da "niko nije bio ugrožen".
 
Građanska incijativa je potom istakla da to što se vozilo u kontrolisanim uslovima nema nikakve veze, jer promocija vožnje suprotno Zakonu nije nikome u interesu, pa je švedska kompanija kao odlučila da povuče spot.
 
"Nakon detaljne analize video snimka, u saradnji sa agencijom koja ga je kreirala, odlučili smo da isti uklonimo. Pozdrav", navodi se u poruci Ikee upućenoj nalogu Saobraćajna kamera.
 
Za sada još nigde nije objavljeno da se radi o reklamnom triku.
  • AA

    28.07.2017 15:17
    kao, kao, kao, kao...
  • Ma

    28.07.2017 11:27
    dajte
    Ma dajte ljudi iz koje god Građanske inicijative, sad preteraste, firma snima spot, ulica je zatvorena zbog snimanja............Šta bi ste Vi da vam sad u Grad dođe snimanje filma Džejms Bond, jel bi onda zabranili snimanje ili korigovali film zbog ne poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja - BUDALAŠTINA.
    Nemojte pogrešno da me shvatite, ja vozim auto, bicikl, a povremeno sam pešak, i apsolutno poštujem sve odredbe o bezbednosti saobraćaja (iako na brojne imam primedbe, npr. onaj koji položi vozački može da vozi auto koji nema više od 100 konjskih snaga, izvinite ali jedan Reno Clio 2008 godište je 1000 puta bezbedniji od Juga, Punta...........), ali ovde se radi o snimanju spota u kontrolisanim uslovima, a nadam se da omladina i stariji nisu tako niskog IQ da pomisle kako mogu da voze na sred ulice.
  • Nikola

    28.07.2017 11:04
    Nesto sto se zove saobracajna inicijativa je uspela da se dokopa svojih pet minuta slave.
    To je valjda dovoljno da se opravdaju fondovi projekta. Mozda dobiju, posle ovoga, i novi projekt.
    Ako ne dobiju, pokusace sa jos jednim projektom pravilnog vezivanja dece u kolima. Ili ce pokusati sa idejom da vozaci moraju da guraju kola u zonama skole... Mozda protiv gmo hrane, ili prava zena izmedju 22 i 23 godine starosri. Ekologija i klimatake promene su uvek tu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.