VIDEO: Devojčica sama preživela šest dana u sibirskoj šumi

Četrnaestogodišnja devojčica iz Rusije Jana Tomačeva preživela je sama šest dana u sibirskoj šumi nakon što se izgubila dok je brala bobice.
Raša tudej javlja da je Tomačeva pronađena u nedelju u ruskoj Krasnojarsk oblasti nakon šest dana potrage. U potrazi je učestvovalo više stotina ljudi – spasioci, volonteri, preko 230 policajaca, članova Nacionalne garde i vojske. Takođe, bilo je korišćeno 17 vozila, helikopter i dronovi.
 
Kako se navodi, devojčica je bila veoma iscrpljena kada su je pronašli i očekuje se da bude prebačena u bolnicu. 
 
Nestala je u ponedeljak kada je sa majkom i starijim sestrama otišla da bere bobice. Razišle su se kako bi ubrale što više, a uveče se Jana Tomačeva nije vratila. 
 
"Devojčica se izgubila u veoma divljoj oblasti, šuma je tamo kao zid. Dovoljno je da hodate deset kilometara i da ništa posle ne vidite", rekao je jedan od spasilaca.  Osim toga, ističe se i da je u toj oblasti trava toliko visoka da je iz vazduha gotovo nemoguće videti ikoga. 
 
"Čak i da je na dva metra od tebe ne biste je primetili", navode iz grupe koja je organizovala potragu volontera. 
 
Nakon prva dva dana potrage situacija se dodatno zakomplikovala – pala je velika kiša i psi su trag devojčice izgubili u blatu. Međutim, kako piše RT, devojčici su bobice i pečurke koje je pronašla pomogle da preživi. 
 
Takođe, ističu i da je uspela da izbegne veliki broj komaraca, divljih mačaka i medveda kojih ima mnogo u toj oblasti.
 
  • Sloba

    31.07.2017 13:43
    -
    Drago mi je da je prezivela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.