FOTO: Tri grobnice stare dva milenijuma pronađene u Egiptu

Arheolozi su saopštili da su pronašli tri grobnice u egipatskoj provinciji Minja, južno od Kaira, koje datiraju od pre oko 2.000 godina.
Egipatsko Ministarstvo antikviteta je saopštilo da otkriće "pokazuje da je ta oblast dugo bila veliko groblje", preneo je BBC. 
 
 
U jednoj od grobnica pronađena su četiri sarkofaga koja su oblikovana tako da prikazuju ljudsko lice. Arheolozi su naveli da su se u jednoj grobnici nalazile kosti za koje se veruje da su ostaci "muškaraca, žena i dece različitog uzrasta". 
 
Kako je navedeno, te grobnice su "deo velikog groblja velikog grada". Iskopavanja na tom lokalitetu počela su 2015. godine, piše BBC.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti