VIDEO: Pet miliona dolara nagrade onome ko reši jedan problem

Trideseti septembar je krajnji rok za prijavljivanje predloga, nakon čega će spisak najboljih ideja biti objavljen na sajtu Fondacije za globalne izazove.

Švedski milijarder Laslo Zombatfalvi, osnivač Fondacije za globalne izazove, planira da isplati pet miliona dolara onome ko uspe da reši trenutnu, veoma zapetljanu situaciju po pitanju svetskih zbivanja.

Kao što je Laslo nedavno napisao u poruci, objavljenoj na sajtu Fondacije, svetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za rešavanje uzroka je možda i prekasno.

Nagrada će biti dodeljena onom pojedincu, grupi, univerzitetu, kompaniji ili udruženju koje može da posluje bilo gde na svetu, a koje predloži najbolje alternativno rešenje za model državnog uređenja, bilo da taj predlog bude nešto poput "popravnog ispita" za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma celokupnih nama do sada poznatih modela državnih uređenja.

Novi model morao bi da bude jasan, da jasno definiše probleme i da ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promene i koje bi to promene bile, a neki od problema na koje Fondacija sama ukazuje su klimatske promene, prenaseljenost, povećanje broja stanovnika u određenim delovima sveta i siromaštvo.

  • Flipnuti

    18.09.2017 14:04
    "Švedski milijarder Laslo Zombatfalvi"
    Pretpostavljam da je rođeni Šved i da će rešiti sve naše probleme...
  • čekićar

    18.09.2017 08:47
    ccc...
    Da se reši problem svetskih razmera plaćate 5 miliona, a da gledate Neimara u svojoj bašti kako pika loptu, plaćate 222 milona. Pa ko je ovde lud?
  • Praksa zavere

    18.09.2017 06:58
    Providno
    Umišljeni vladari sveta pokušavaju da se preporuče i nametnu.
    Ko izađe sa tim receptom, stroge svetske vlade koja će vladati svima, dobiće tih 5 miliona dolara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.