VIDEO: Indijac ima 145 akademskih diploma

Poslednjih godina nije neobično da se ljudi akademski aktiviraju i "pod stare dane".
S pojavom brojnih fakulteta studiranje nikad nije bilo pristupačnije. Ipak, malo ko se može meriti sa čovekom iz Indije, koji je postao apsolutni rekorder po broju akademskih zvanja koje ima. 
 
Naime, reč je o VN Partibanu, profesoru s Univerziteta Čenai u Indiji, koji je za 30 godina bavljenja akademskim radom stekao čak 145 akademskih diploma i ne misli da prestane sa učenjem. 
 
Naime, neobično akademsko putovanje započelo je još kada je upisao prvi fakultet. Tokom tih prvih studentskih godina bukvalno se borio da završi fakultet. Kako sam priznaje, bio je prilično neorganizovan; uglavnom je učio i izlazio na pogrešne predmete, da bi na kraju došao u situaciju da jedva završi fakultet. Nakon što ga je konačno završio, zaposlio se u indijskom Ministarstvu pravde, ali njegova želja za učenjem nije nestala. 
 
Kad je shvatio koliko divnih predmeta ima na univerzitetima širom Indije, Partiban je odlučio da upiše i drugi fakultet. Zatim je usledio i treći, pa četvrti... Sve u svemu, danas ima čak 145 različitih diploma. 
 
Kako je objasnio u nedavnom intervjuu za indijske medije, nakon što je dobio prvu diplomu, osetio je želju za usavršavanjem. Prijavljivao se za sve odseke koji su privukli njegovu pažnju i uglavnom je reč o potpuno različitim oblastima. 
 
Poslednjih trideset godina on je u konstantnom procesu učenja i pripremanja ispita, te upisivanja novih fakulteta. 
 
O svojim diplomama Partiban kaže da su one samo logičan sled svega. Naime, on trenutno poseduje, između ostalog, tri mastera iz prirodnih nauka, čak osam mastera iz pravnih nauka, osam mastera iz ekonomije, devet mastera iz poslovne administracije. 
 
Na pitanje koji mu je predmet bio najteži tokom svih ovih 30 godina, Partiban bez oklevanja kaže: "Da, to je definitivno bila matematika". 
 
Nažalost, ovo konstantno učenje ima i neke negativne posledice po njega. S obzirom na tako intenzivnu apsorpciju različitih informacija, njegova memorija je ta koja najviše trpi. Upravo zbog toga poslednjih godina on sve teže prepoznaje poznata lica, a ne može da se seti ni rute kojom je, recimo, prošao više od 10 puta. 
 
Bez obzira na sve, čak ni problemi sa memorijom nisu usporili Partibana. Naime, ovaj pedesetšestogodišnjak je i profesor, koji drži predavanja iz nekoliko oblasti na nekoliko univerziteta. 
 
Partibana u stopu prate i njegovi ukućani. Naime, on je oženjen i otac dvoje dece, a njegova supruga sama poseduje čak devet akademskih diploma. 
 
Ipak, Partiban nije Ginisov rekorder kada su diplome u pitanju. Ginisov rekord drži Lučano Bajeti, Italijan koji ima 15 univerzitetskih diploma, sa raznih univerziteta u Italiji. Trenutno se sprema za 16. diplomu.
 
  • Tetka u dijaspori

    21.09.2017 11:51
    Kupujem prodajem
    Sreća pa se ovi naši zadovoljavaju sa po samo jednom diplomom ili samo jednim stanom. Inače bi tetka objavila bankrot.
  • Fočo

    20.09.2017 10:44
    Čemu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.