FOTO: 13 retkih i neobičnih fotografija iz prošlosti

Među brojnim fotografijama iz prošlosti, neke od njih prikazuju stvari iz zaista drugačije perspektive.
 FOTO: 13 retkih i neobičnih fotografija iz prošlosti
Foto: Pixabay
Fotografija je isečak života iz vremena, onaj koji se nikad neće ponoviti i koji nas može naterati da pogledamo neke događaje potpuno drugačijim očima. Od onih "običnih" do šokantnih, ove su zaista retke fotografije koje treba pogledati:
 
 
Slavni umetnik Salvador Dali šeta svog kućnog ljubimca - mravojeda gradom 1969. 
 
 
Pre nego što je postao najomraženiji čovek na svetu, ubijeni terorista Osama bin Laden je bio sasvim običan klinac, a na ovoj fotografiji je na porodičnom odmoru u Švedskoj 1970.
 
 
Alfred Hičkok, kultni tvorac horora i filmski umetnik poznat po maltretiranju svojih glumica, na ovoj fotografiji uživa u zimskim radostima sa svojim unucima.
 
 
Mislimo da živimo u nasilnom vremenu, ali čini se da je odmeravanje snaga oduvek bio deo "igre", naročito među mladim momcima. Ova fotografija prikazuje studente Prinstona nakon grudvanja 1893. godine.
 
 
Niko te neće zaštititi ako se ne zaštitiš sam, rekla je 106-godišnja Jermenka fotografisana s puškom kako brani svoju kuću 1990. 
 
 
Danas teško zamislivo, ali ovo je fotografija 5-megabitnog hard drajva koji je proizveo IBM, a koji radnici ukrcavaju u kamion 1956. 
 
 
Francuskinje koje su bile optužene za druženje i seksualne veze s nacistima tokom okupacije su po kazni javno skinute gole i nekima su glave obrijane - sve kako bi se javno ponizile zbog izdaje domovine.
 
 
Ludo vreme i poplave nisu specifične samo za 21. vek, a ovako su se snašli Parižani 1924.
 
 
Današnja svakodnevica bi bila nezamisliva bez njegovih brojnih patenata i dostignuća, a ova fotografija prikazuje Teslu kako radi u svojoj laboratoriji. 
 
 
Na ovoj fotografiji žene protestuju protiv obaveznog nošenja hidžaba u Iranu nakon Islamske revolucije 1979. 
 
 
Poslednja fotografija Titanika pre nego što je potonuo 1912. 
 
 
Francuz pali cigaru Vinstonu Čerčilu 1944. 
 
 
Zapečaćena vrata na grobnici Tutankamona 1922. Tako nedirnuta ostala su neverovatnih 3245 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti