Kako svemir miriše?

Astronaut Skot Keli 2015. godine postavio je rekord u ukupnom broju dana provedenih u svemiru. On je na Međunarodnoj svemirskoj stanici bio tačno 350 dana.

Zato, kad je na Twitteru objavio da će jedno vreme odgovarati na pitanja korisnika u vezi svega što ih zanima o svemiru, ljudi su tu priliku itekako iskoristili.

Pitali su ga šta misli o ljudima koji tvrde da je Zemlja ravna.

"Pa video sam je iz svemira, i mogu reći da je okrugla. A za njih imam pitanje - da je Zemlja ravna, zar ivice onda ne bi bile zaista popularno mesto za odmor? Znam, da bih ja uživao u tom pogledu", rekao je.

Zatim ga je neko upitao kakav je miris na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

"Zavisi gde se nalaziš, nekad se oseća smrad smeća jer ga dugo držimo gore. Neka mesta su gora od drugih, ali nije loše. Svemir ima neobičan miris, poput metala koji gori, mirisa varenja ili prskalica koje upališ za vreme proslave", otkrio je Keli.

Takođe, priznao je da je najstrašnija stvar u svemiru pomisao da će se nešto dogoditi ljudima koje voliš dok si ti gore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.