Bar u Izraelu daje popust ženama koje imaju menstruaciju

Bar u Jafi kraj Tel Aviva došao je na originalnu ideju da daje popuste od 25 odsto za svaku ženu koja kaže da ima mesečni ciklus.
Bar u Izraelu daje popust ženama koje imaju menstruaciju
Foto: Pixabay
Moran Barir i Dana Etgar, koje su pokrenule tu inicijativu, kažu da žene imaju mesečni period četvrtinu života i da zaslužuju bar toliki popust za jednu noć.
 
"Čitava ideja je da se da popust, posveti pažnja, počasti neko, da se kaže 'svesni smo specijalne situacije u kojoj ste upravo sada i hej, želimo da ti učinimo uslugu'", izjavila je Barir za izraelski list Haarec. Na ideju je došla u samom baru "Ana Lulu".
 
"Sedela sam u baru i naručila vino. Barmen nije mogo da se seti da li sam tražila crno ili belo, pa sam mu jedostavno rekla: 'Ovako ćeš zapamtiti: Ja imam ciklus, pa mi donesi crveno'", ispričala je Barir.
 
Čitava stvar može da izgleda kao trik, ali takođe može da se smatra delom šireg globalnog trenda, navode izraelski mediji.
 
"Izvan početne detinjaste neprijatnosti, jer tako je sa svim što je povezano s telom, mi želimo da govorimo o važnoj stvari. Nema platforme za bavljenje temom menstruacije i nema legitimiteta u javnoj sferi za diskusiju, a da ljudi odmah na odgovore: Joj zašto pričaš o tome?", rekla je Barir, izrazivši nadu da će o tome i muškarci slobodnije razgovarati.
 
Za početak 25 odsto popusta će se davati od ponedeljka do srede i subotom. Popust se daje od sinoć, a uključuje i nastup stand-ap komičara. 
 
Takozvani popust "Bloody Hour" će se davati na bazi poverenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.