Dobio otkaz jer je dolazio ranije na posao

Filijala Lidla u Barseloni otpustila je radnika sa 12 godina staža u firmi zato što je bio suviše vredan - dolazio je na posao ranije da pripremi prodavnicu za otvaranje.
Dobio otkaz jer je dolazio ranije na posao
Foto: Pixabay (ilustracija)
Radnik se obratio sudu i traži da bude vraćen na posao.
 
Kako prenosi španski dnevnik El Pais, Žan P. stizao je na posao najmanje sat pre početka smene i počinjao da sprema prodavnicu za otvaranje. U odluci o otkazu navedeno je da je "veoma ozbiljno prekršio pravila o radu" jer je, iako se nije upisao da je došao na posao, "pravio porudžbine, menjao cene ili popunjavao palete proizvoda".
 
Katalonska filijala nemačkog lanca supermarketa navela je da se na snimcima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi "između 49 i 87 minuta" radeći, a da se nije upisao da je došao na posao. Tako je prekršio pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu.
 
Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i traži da ga vrate na posao. Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe i da je to radio zbog toga što je u prodavnici prethodno urađena reorganizacija i bilo je potrebno dodatno vreme da se prodavnica spremi.
  • Boro

    11.11.2017 20:59
    Ovo mu je nagrada sto su mu dali otkaz jer su mu napravili dobru reklamu, garant ce se javiti neka firma koja ce mu ponuditi bolje uslove.
  • Nindža Kornjačleone

    11.11.2017 17:18
    Imamo mi jedno bozanstvo u drzavi koje radi 25 sati dnevno. Svaki dan vec 5 godina.
  • Korporativni čovek

    11.11.2017 16:54
    Tvrdim
    1. Nije važno da li uopšte išta radiš.
    2. Važno je da ispoštuješ pravila, procedure i sigurnosnu politiku firme.
    3. Neki to vole da nazovu korporacijama.
    Svi koji u Srbiji rade u ovom režimu, da ne imenujem vrste i nazive korporacija - koje to zaista nisu ali vole da to glume, svi znaju koliko su gore navedene rečenice tačne.
    Ludilo administracije, birokratije i tehnokratije a naročito definisano u obliku HR.a i Security-ja korporacija, dovodi do besmisla obavljanja rada.
    Klijenti to često ne razumeju, ali imaju prilike da se uvere kada nazovu bilo čiju Podršku
    ili Call centar, gde ih dočekuje robot od krvi i mesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.