Mislili da je mrtav, on zahrkao na obdukcijskom stolu

Smrt zatvorenika Gonsala Montoje Himenes proglasila su tri doktora, međutim, nekoliko sati pre autopsije u Institutu za forenziku primetili su da je živ.
Montoja je iz zatvora na severu Španije već bio premešten u mrtvačnicu i spreman za obdukciju kada su doktori ostali iznenađeni. 
 
Institut za forenziku Ovijedo primetio je grešku zatvorskih doktora kada je dvadesetdevetogodišnjak počeo da hrče na obdukcijskom stolu. 
 
Himenes se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici u Ovijedu. Osvestio se nakon 24 sata i prvo je pitao za suprugu. 
 
Sumnja se da je uzrok bila katalepsija, stanje koje se ogleda u neobično dugom zadržavanju delova tela u istom položaju, gubitku osećaja za bol i usporavanju telesnih funkcija kao što je disanje. 
 
Doktori su strahovali da je došlo do oštećenja mozga, ali su to opovrgli nakon što je Himenes progovorio i bio u stanju da se seti svoje žene. 
 
Njegova porodica rekla je da Montoja boluje od epilepsije, ali i da su strahovali da u zatvoru ne uzima redovno lekove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.