Predmet o sreći u životu najpopularniji u istoriji Jejl univerziteta

Predmet na kojem studenti uče o sreći postao je najpopularniji predmet u istoriji američkog univerziteta Jejl, jednog od najboljih univerziteta na svetu.
Predmet o sreći u životu najpopularniji u istoriji Jejl univerziteta
Foto: Pixabay
Sa tog univerziteta su saopštili da je predmet uveden nedavno, a da već sada imaju 1.200 upisanih studenata, odnosno četvrtinu studenata na diplomskim studijima ovog univerziteta.
 
Naveli su kako je ovo najpopularniji predmet u 316 godina dugoj istoriji američkog univerziteta.
 
Upis na predmet o sreći je bio tako visok da su na kraju odlučili da nastavu održavaju u većoj prostoriji koja inače služi za organizovanje simfonijskih nastupa.
 
Nastava na predmetu pod nazivom "Psihologija i lep život", koji predaje profesorka Lori Santos, izvodi se dvaput nedeljno. Glavni cilj predmeta je predstaviti studentima načine i metode kako da vode srećniji život ali i da sami doprinesu izgradnji boljeg i srećnijeg sveta.
 
Alana Mejnez, jedna od studentkinja koja sluša nastavu na ovom predmetu, kazala je da su mnogi studenti izabrali baš taj predmet jer, kako je rekla, misle da će im pomoći da budu srećniji.
 
"U stvarnosti, mnogi od nas su vrlo nestrpljivi, nervozni i nesrećni. Činjenica da vlada toliki interes za ovim predmetom, ustvari, govori o tome kako se danas osećaju mnogi studenti. Ovim predmetom želimo da se fokusiramo na naš rad, sledeće korake i uspehe", kazala je studentkinja, prenosi agencija Anadolija.
 
Profesorka Santos je istakla da je pomalo i iznenađena velikim upisom na njen predmet o sreći i zadovoljstvu u životu.
 
"Očigledno je da studenti žele da se menjaju i budu srećniji", rekla je Santos, izrazivši nadu da će predmet pomoći studentima da nauče mnogo o značaju sreće u ljudskom životu, kao i o tome kako voditi srećniji život.
 
Dodala je da su zbog velikog upisa studenata morali da angažuju čak 24 asistenta koji joj pomažu u izvođenju nastave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.