FOTO: Psu viknuo da pobegne od šintera, pa kažnjen za remećenje javnog reda i mira

Da je BiH zemlja prepuna brojnih apsurda i nelogičnosti (kao i Srbija), najbolje svedoči i nesvakidašnji slučaj iz Zenice, gde su policijski službenici kaznili H.B. zato što je psu rekao: "Beži, cuko!".
FOTO: Psu viknuo da pobegne od šintera, pa kažnjen za remećenje javnog reda i mira
Foto: Pixabay
Sve se odigralo ispred jedne osnovne škole u Perinom Hanu kod Zenice. Kako je ispričao H. B, još je u šoku zbog činjenice da je dobio kaznu od 100 evra samo zato što je psu kojeg su pokušali da uhvate radnici "Albe", rekao da beži, da ga ne odvedu u azil za napuštene životinje.
 
"Nisam upotrebio nikakvu fizičku silu niti sam bilo koga fizički sprečavao u vršenju radnje. Ovo je, zaista, težak apsurd", govori on.
 
Prema navodima u prekršajnom nalogu, H.B. je kažnjen sa 100 evra, jer je prekršio Zakon o javnom redu i miru.
 
"Narušio je javni red i mir ometanjem radnika "Albe" u vršenju službene radnje tako što je Ž.J. hteo da odvede psa lutalicu ispred OŠ "Aleksa Šantić", gde je H.B. zatim rekao psu: "Beži, cuko", te je cuko pobegao. Zatim je policiji rekao: "Ja znam gde se pas nalazi, ali neću da kažem", navodi se u prekršajnom nalogu.
 
 
Ogorčeni Zeničanin ovu odluku smatra apsurdnom, jer je kažnjen, kako kaže, zbog gluposti, odnosno na osnovu člana koji predviđa sankciju za one koji fizički spreče osobu da radi posao, što on, tvrdi, nije učinio.
 
"Policija meni nije izdala nikakvu naredbu na koju sam se oglušio pa da bi me kaznili. S druge strane, otkud pas razume da sam mu rekao: "Beži, cuko." Smešno, a osim toga, nisam rekao policiji da znam gde se pas nalazi te da im to neću reći, kako su naveli u nalogu", tvrdi on.
 
Ovaj Zeničanin ističe da neće tražiti sudsko odlučivanje, jer je izgubio veru u pravosuđe, ali će svakako uputiti žalbu.
  • Cuko i advokat

    02.03.2018 14:44
    Drugovi policajci
    Da mi odgovorite: da li je Cuko išao U školu ili IZ škole? Jer ako je tek polazio u školu, nema šanse da je naučio i znao bosanski, a ako je kojim slučajem išao iz škole, postoji osnovana sumnja da je naučio jezik, te je onda zaista u pitanju prekršaj.
    A i ona gradonačelnica Ouklanda što je upozorila imigrante na raciju, ta bi u Bosni dobila 5 doživotnih
  • Drum

    28.02.2018 20:07
    A mene zanima šta bi bilo i ko bi bio odgovoran da taj pas ugrize nekoga?
  • Kao i u Srbiji

    27.02.2018 12:21
    Srbija i Bosna, nebo i zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.