FOTO: Tri tone zlata ispale iz aviona

Vrata na ruskom teretnom avionu An-12 koji je prevozio dragocene metale, slučajno su se otvorila pri poletanju sa aerodroma u Jakutsku na dalekom istoku Rusije i po pisti se rasulo oko tri tone zlata.
U toku je istraga oko ovog incidenta.
 
Avion An-12 aviokompanije Nimbus poleteo je iz Jakutska za Krasnojarsk sa 9,3 tone zlata i drugih dragocenih metala, prema saopštenju državnog Istražnog odbora. Prema preliminarnim informacijama, pronađeno je 172 poluga težine 3,4 tone, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te oblasti i dodalo da je deo tereta ispao zato što vrata nisu bila dobro pričvršćena.
 
Avion je bezbedno sleteo na aerodromu Magan, 12 kilometara od Jakutska. U avionu je bilo pet članova posade i niko nije povređen.
 
  • @-

    16.03.2018 11:37
    Ne znam za univerzum u kom bi se An-12 mogao smatrati malim avionom. Toliko i o tvojoj neukoj proceni kvaliteta.
  • opusteno gaji

    15.03.2018 15:35
    Ko drva da su ispala. Uopste se ne uzbudjuju. Sve ok, opusteno...sta kao nikad niste videli zlato po asfaltu?
  • Vlada

    15.03.2018 15:09
    I put od žute cigle prostro se pred nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.