Danas je Svetski dan spavanja

Svetski dan spavanja obeležava se danas isticanjem značaja uticaja sna.
Danas je Svetski dan spavanja
Foto: Pixabay
Aktivnosti vezane za Dan spavanja organizuje Komitet za spavanje Svetskog društva koje se bavi ovim pitanjima sa ciljem da se skrene pažnja na problem nedostatka sna i posledice (ne)spavanja u različitim društvenim aspektima.
 
Svetski dan spavanja obeležava se svake godine u petak uoči prolećne ravnodnevnice i nije jedini "neobičan datum" u međunarodnom kalendaru. Na listi svetskih dana koje su proglasile Ujedinjene nacije, ali i druge međunarodne organizacije, ima još neobičnih "svetskih  dana" uprkos ozbiljnim aspektima tema na koje se odnose.
 
Među njima su Međunarodni dan sreće, Svetski dan vrabaca, Međunarodni dan smeha, Svetski dan mleka, Svetski dan čokolade, Međunarodni dan prijateljstva, Dan ljubaznosti, Svetski dan piva, Svetski dan pranja luku, Dan šefova. Najviše međunarodnih dana, prema spisku UN, obeležava se u junu, a među datumima je rekorder 21. mart, kada se obeležava šest svetskih dana.
  • Nada

    17.03.2018 19:36
    Aaa pa vidim ja, dremam ceo dan:)
  • :)

    17.03.2018 08:34
    Мој дан!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.