VIDEO: Eksplozivom rušili toranj, pao na pogrešnu stranu i smrvio školu

Napušteni toranj u Vordingborgu u Danskoj, visine oko 53 metra srušio se u suprotnom smeru od planiranog i totalno uništio zgradu u kojoj su smešteni biblioteka i muzička škola.
Na sreću, nije bilo povređenih.
 
Za rušenje tornja, koje je planirano šest meseci, korišćeno je 10 kilograma eksploziva. Silos je trebalo da padne na očišćeno područje namenjeno za rušenje, ali je greškom pao na susednu zgradu.
 
"Ovo ne bi trebalo da se dešava, ali sam presrećan što niko nije povređen", rekao je gradonačelnik tog grada na zapadu Danske Mikael Smed. On nije znao da kaže kada će oštećene zgrade biti ponovo otvorene.
 
Rušenjem silosa otvara se prostor za realizaciju projekta koji podrazumeva i izgradnju hotela, kafića i konferencijskog centra.
 
Istraga o incidentu je u toku.
 
  • Branislav

    10.04.2018 19:03
    E treba se seliti iz ove Srbije. Nista nismo u stanju...oh wait, pa to je Danska u pitanju.....Ma to vi lazete. Vuciceva propaganda.
  • Vojvosadjan

    10.04.2018 13:15
    Da su pozvali ekipu što je minirala "blizance", ne bi bilo tih problema. Složili bi ga kao majicu.
  • pisemkomentar

    10.04.2018 10:59
    Dve muve jednim udarcem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti