FOTO: Mural šokirao stanovike Stokholma

Stanovnici Stokholma bili su prilično iznenađeni kada su u sredu ujutro na obližnjoj zgradi ugledali džinovski plavi penis.
Mural je oslikala umetnica Karolina Falkholt, čije je prethodno delo slične prirode u Njujorku potrajalo samo nekoliko dana. 
 
Čini se da će to i sada biti slučaj, s obzirom na to da jedan deo stanovnika smatra prizor uvredljivim. "Umetnička sloboda nam je izuzetno važna, ali istovremeno moramo da poštujemo mišljenje naših najbližih suseda", izjavila je Kamila Klint iz kompanije Atrium Ljungberg koja je unajmila umetnicu.
Carolina Falkholt ... standing proud on the streets of Stockholm right now. Well, at least for the next couple of days. . . . . #carolinafalkholt #streetartstockholm #gatukonststockholm #globalstreetart #globalurbanart #streetart #urbanart #gatukonst #muhttps://t.co/8TKoMmoKaF pic.twitter.com/0Ei7JUUdf7
"Kroz kratak boravak ovog dela na zgradi nudimo priliku svim zainteresovanima da uživaju u njemu", dodala je. 
 
Kompanija navodi da je, s druge strane, veliki broj ljudi bio oduševljen muralom, piše Lokal. Četrdesetdvogodišnja umetnica rekla je da je mislila će njeni sunarodnici Šveđani biti otvoreniji za ovakvu vrstu umetnosti od Njujorčana. 
 
Mural će biti prekrečen za nekoliko nedelja.
  • Dobro je

    16.04.2018 21:58
    Dobro je da više ne navijamo za "naše": "plavi, plavi!"
  • Grunf

    16.04.2018 14:46
    Al ga je oslikao svaka mu cast
  • Vlada

    16.04.2018 12:43
    E, ovo je kural, a ne ono naše! Vidite li kako se to radi u svetu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.