VIDEO: Festival okupio blizance u Kini

U kineskom gradu Junanu okupilo se hiljadu blizanaca na festivalu koji je posvećen njima.
Festival se održava od 2005. godine i privukao je više od 12.000 blizanaca iz 30 zemalja sveta.  
 
Blizanci imaju svoju paradu, talent show i gala večeru tokom trodnevnog praznika, prenose agencije.  
 
Autonomna regija Mojiang poznata je kao dom blizanaca jer se u njoj rađa neobično veliki procenat blizanaca. Broji 350.000 stanovnika od kojih je više od 1.200 blizanaca.  
 
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, šansa za dobijanje identičnih blizanaca je 1:250 i do sada nisu uspeli da objasne ovaj fenomen.  
 
 
Lokalno stanovništvo tvrdi da je uzrok voda. Prema urbanim legendama, nekoliko vrela ima tajni sastav. Veruje se, da ako žena popije vodu s ovih vrela, povećava šansu da rodi blizance.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.