VIDEO: Komičar zvao Borisa Džonsona, ubedio ga da je novi premijer Jermenije

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson našao se na meti ruskih komičara, od kojih se jedan predstavio kao novi premijer Jermenije i sa šefom britanske diplomatije telefonom razgovarao 18 minuta.
Na snimku koji je postavljen na internetu, čuje se kako Džonson čestita sagovorniku izbor za premijera i sa njim zatim razgovara o britansko-ruskim odnosima, trovanju Sergeja Skripalja i Siriji.
 
Takođe se iznenadio kada je sagovornik rekao da ruski predsednik Vladimir Putin utiče na lidera laburista Džeremija Korbina.
 
U saopštenju Forin ofisa navodi se da je Džonson shvatio da je reč o lažnom pozivu, a britanska vlada veruje da iza njega stoji Kremlj, prenosi Bi-Bi-Si.
 
"Upotreba hemijskog oružja u Solsberiju i Siriji i nedavni događaji u Jermeniji su ozbiljna stvar. Ovakvi detinjasti postupci pokazuju nedostatak ozbiljnosti pozivaoca i onih koji stoje iza njega", naveo je Forin ofis.
 
Pokrenuta je istraga o tome kako je neko lažno se predstavljajući mogao da vodi telefonski razgovor sa britanskim šefom diplomatije 18 minuta, rekla je portparolka premijerke Tereze Mej.
 
"Ovako nešto ne bi smelo da se događa i istraga će utvrditi okolnosti poziva kako bi se osiguralo da se tako nešto ne ponovi", rekla je ona, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Iza lažnog poziva stoji duo komičara Vladimir Krasnov i Aleksej Stoljarov poznati kao "Vovan" i "Leksus" koji su objavili audio-snimak na Jutjubu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva