Uveli rusko radno vreme da prate tim na SP

U Brazilu fudbal je "svetinja" i skoro je nezamislivo da Brazilci rade kada igra njihov nacionalni tim.
Uveli rusko radno vreme da prate tim na SP
Foto: Pixabay
Zbog toga su mnoge kompanije bile prisiljene da pređu na rusko vreme tokom Svetskog prvenstva.
 
Posao u Brazilu je usporio zbog Mundijala - postavljeni su veliki ekrani i veštačka trava u kancelarijama, obezbeđene besplatne grickalice ali fleksibilnije radno vreme za zaposlene. Zbog vremenske razlike, utakmice brazilske reprezentacije, koja je među favoritima na prvenstvu, biće emitovane u Brazilu ili ujutro ili rano poslepodne. 
 
Prema istraživanju brazilske trgovačke komore, 28 odsto kompanija je dozvolilo zaposlenima da uzmu slobodne dane kada bude igrao njihov nacionalni tim, a 17 kompanija je pripremilo poseban prostor za gledanje meča tokom radnog vremena. 
 
Zaposleni u javnim službama isto imaju priliku da odsustvuju sa posla u vreme utakmica brazilske reprezentacije, mada će "neophodne službe", kako je rečeno, raditi uobičajeno. 
 
U policiji su rekli da mečeve ipak neće pratiti u policijskim stanicama, ali su skrenuli pažnju da se pokazalo da u vreme mečeva koje igraju Brazilci obično bude mnogo manje intervencija. 
 
Brazilski tim će prvi meč na Mudijalu igrati danas, protiv Švajcarske.
  • Ns 49

    18.06.2018 10:18
    Kad budemo igrali protiv Brazila mora doći Miloš Biković da se obuče kao Aleksandar Tirnanic i kaže kao 1930. u Urugvaju: hajde da ih pobedimo. Nisu Brazilci sveto pismo, vidlei ste juče, a pre par godina smo ih se uplašili a da nismo, mogli smo ih pobediti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti