Putnicima u bečkom metrou biće podeljeni dezodoransi

Kako bi vožnja bečkom metro linijom U6 u vrelim letnjim danima bila ugodna, gradsko saobraćajno preduzeće "Bečke linije" će putnicima ovih dana podeliti više od 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku.
Putnicima u bečkom metrou biće podeljeni dezodoransi
Foto: Pixabay
S obzirom na činjenicu da linija U6 na pojedinim delovima vozi i iznad zemlje, vagoni se vrlo brzo zagreju.
 
Trenutno je samo oko 50 odsto vozova ove linije klimatizovano, dok se na prozorima preostalih lepi zaštitna folija pomoću koje se temperatura može sniziti za četiri stepena. U sklopu pilot projekta testira se obnavljanje opreme kako bi ubuduće svi vozovi bili klimatizovani. Do tada bi vožnja uz korišćenje dezodoransa za putnike u vrelim letnjim danima trebalo da bude ugodnija.
 
Glavni grad Austrije je ove godine proslavio 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji bečki "U-Bahn" ima ukupno pet linija, 109 stanica, dug je 83 kilometra, a samo u 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika. 
  • Jova

    21.07.2018 22:57
    Kad pogledam u našim gradskim busevima ona prljava sedišta, muka mi bude.
  • @Zoran

    17.07.2018 18:01
    Na karti da, ako se prosetas ulicama nemas taj utisak. Imas utisak da je srce Bosne.
  • Ns

    17.07.2018 17:59
    Obzirom da samovoljno lepe folije na stakla, trebalo bi ih poslati na vanredne kontrole i atestiranja, u nasu Agenciju za bezbednost saobracaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva