FOTO: Zvanično promovišu glavni grad Litvanije kao G-tačku Evrope

Ministarstvo turizma glavnog grada Litvanije kritikovano je zbog škakljive reklame koja promoviše grad Vilnjus uoči posete pape Franje koja je zakazana za septembar.
Na plakatu se prikazuje žena koja leži na čaršavima na kojima je ištampana karta Evrope. Rukom vuče Litvaniju, a izraz lica asocira na seksualno zadovoljstvo. 
 
"Vilnjus, G-tačka Evrope. Niko ne zna gde je, ali kada je pronađete, neverovatno je", stoji u tekstu na plakatu.
 
Katolička crkva kritikovala je ovu reklamu, a sveštenici su rekli kako je pogrešno korišćenje žene kao seksualnog objekta i da reklama daje pogrešne ideje o Vilnjusu.
 
Vlada je zatražila od grada da odloži početak kampanje do kraja papine posete. Premijer Litvanije Saulius Skvernelis rekao je kako ne smatra kampanju uvredljivom, već čudnom. Plakati su već poslati u London i Berlin.
 
"Mislim da je čudan izbor za reklamu, ali verujem da nisu prekršili liniju demokratske zemlje", rekao je Skvernelis.
 
Menadžerka turističke agencije Go Vilnius koja je kreirala kampanju, Inga Romanovskiene, rekla je kako je papina poseta vrlo bitan događaj, ali da grad želi da privuče i nove posetioce.
 
"Suočavamo se s visokim nivoom konkurencije u privlačenju modernih turista. Dok drugi evropski gradovi i zemlje ulažu značajna sredstva u reklamiranje, mladi kreativci su došli s idejom 'Vilnjus, G-tačka Evrope' i mislim da će privući veliku pažnju. Radujemo se novim međunarodnim posetiocima i nastavljamo sa promocijom najboljih turističkih atrakcija grada", rekla je Romanovskiene.
 
  • Jovan

    09.08.2018 07:19
    Ovo je kreativno. Mene je nateralo da razmišljam o tom gradu i malo ga istražim. Znači da je reklama efektivna. I ne mislim da ima išta loše u njoj. Stvarno se danas svi vređaju na svaku sitnicu.
  • Bravo

    08.08.2018 15:52
    Genijalno je! Odhebite lazne moraliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.