Letnja akademija za mlade istraživače u Petrovaradinu

U toku je prijavljivanje za Letnju akademiju za mlade koji će imati priliku da u Petrovaradinu od 5. do 12. avgusta rade uz lokalne stručnjake i vodeće praktičare i teoretičare za upravljanje istorijskim gradskim predelima širom Evrope.
Letnja akademija za mlade istraživače u Petrovaradinu
Foto: 021.rs

Akademija se organizuje u okviru projekta "Slučaj Petrovaradin - upravljanje istorijskim gradskim predelima" koji koristi osmnaestovekovni gradski predeo Petrovaradinske tvrđave, kao poligon za profesionalno usavršavanje mladih stručnjaka.

Nakon istraživačkih aktivnosti, biće realizovana i Letnja akademija o upravljanju istorijskim gradskim predelima za 25 lokalnih, regionalnih i međunarodnih mladih stručnjaka koji se bave zaštitom, interpretacijom i upravljanjem kulturnim nasleđem, kao i razvojem kulturnog turizma i urbanim i pejzažnim planiranjem. Samim tim ovo je šansa za sve zainteresovane da u jedinstvenom ambijentu uče, upoređuju, zaključuju i druže se.

Konkurs je otvoren do 15. maja.

Projekat realizuju Evropa Nostra Srbija, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Fondacija "Novi Sad 2021" i Fakultet za sport i turizam u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama "Edinburgh World Heritage", "Europa Nostra" i Globalnom opservatorijom za istorijske gradske predele pod okriljem UNESCO-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021