Iz Dunava kod Žeželja izvučeno telo člana kriminalnog klana

Kod Žeželjevog mosta pre dva dana isplivalo je telo Kragujevčanina Gorana Dučića, zvanog Crni (40).

On je bio šef obezbeđenja Jovice Vukotića, vođe kriminalnog "škaljarskog klana" iz Kotora, pišu "Novosti".

Prema informacijama do kojih je došla policija, veče pre nego što je pronađen u Dunavu, Dučić je bio na jednom novosadskom splavu sa Mihajlom Opačićem, sinom Nenada Opačića. Tu je bio još jedan muškarac, sa kojim se upoznao tokom izdržavanja zatvorske kazne.

"Dosta se popilo i u jednom trenutku počeli su da se svađaju. Pale su teške reči, a onda su se potegle i pesnice. U opštoj tuči Dučić je nekoliko puta udaren u glavu. U jednom trenutku pao je kroz prozor u vodu. Nejasno je da li je namerno gurnut ili se sapleo i slučajno pao", navodi izvor iz istrage.

Prema saznanjima "Novosti", obdukcija Dučićevog tela pokazala je da je smrt nastupila utapanjem. Osim modrica zadobijenih tokom tuče, na njegovom telu nije bilo drugih povreda. Identifikovala ga je supruga po tetovažama, a onda je to potvrđeno i otiscima prstiju.

On je od ranije poznat policiji, i protiv njega su podnošene krivične prijave za razna teška krivična dela, zbog kojih je dobar deo života proveo na robiji.

Poslednjih godina Dučić je živeo na relaciji Kotor - Kragujevac i Novi Sad. Bio je desna ruka Jovice Vukotića, o čijoj bezbednosti je brinuo.

"On je birao ljude i organizovao svu logistiku oko vođe "škaljarskog klana", posebno od kada je ovaj izašao iz zatvora. Dučić je 2009. godine proteran iz Crne Gore i izrečena mu je zabrana ulaska. To mu nije, međutim, smetalo da do Kotora, a leti i do Budve, dođe ilegalnim putevima. Često je boravio i u kući Vukotića u Kotoru. Pored poslova obezbeđenja, brinuo je i o "biznisu" samog klana", dodaje izvor lista.

Ovaj Kragujevčanin je poslednjih meseci imao dosta posla oko Jovice Vukotića, inače bliskog saradnika Luke Bojovića.

"Škaljarska grupa", osim krijumčarenja narkotika, dovodi se u vezu i sa najtežim krivičnim delima, ubistvima i pokušajima ubistva u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, osobe zadužene za obezbeđenje, brojne poslove i nekretnine. Njihovi "poslovi" detaljno su opisani u operativnim beleškama bezbednosnih službi i policija u regionu.

Podaci koje je crnogorska policija uputila kolegama u Srbiji ukazuju da je Vukotić "dominantno sprovodio aktivnosti krijumčarenja narkotika i izvršenja najtežih krivičnih dela". Uloga vođe, ali i suprotstavljeni odnosi sa nekoliko jakih grupa doveli su do toga da se Vukotić nekoliko puta našao u centru vatrenih obračuna, zbog čega je angažovao obezbeđenje, uglavnom državljane Srbije, bivše pripadnike vojnih i paravojnih formacija.

Goran Dučić je do pre nekoliko meseci boravio u Kragujevcu, a onda se doselio u Novi Sad. Najbližim saradnicima je govorio da je došao kako bi "lečio bolove u leđima". Smestio se na Tatarskom brdu, nedaleko od kuća koje su privremeno oduzete pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću.

  • Šamlov

    26.06.2016 21:12
    tatarsko brdo
    Čovek nije šljam,ne i nije kad se doselio na tatarsko brdo,došao da rastura robu pošto je nažalost Novi Sad postao lepo trežište za narko dilere,a to jeste u zadnjih 15 do 20 godina,lepo se može živeti od prodaje droge i to suviše lepo jer si onda neko i nešto u Srbiji i niko nista nesme da ti kaže onda si ....Baja.Država sve radi samo ta stvorenja neće da sklanja sa ulice oni koji uništavaju cele porodice.teritorije i granice su čudo kako koji zbog alavosti upadne u tudju .....završi u Dunavu....sami to oni rešavaju.
  • бгдн

    22.06.2016 16:29
    Један пирке је морао бити убивен
  • Gidra

    22.06.2016 15:52
    Pa gde su ubice ovog coveka, covek nije sljam, on je pre svega jedan veliki gospodin za sve vas smrtnike...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika