Policija utvrdila ko je pucao na Slobodana Kašćelana u Novom Sadu

Srpska policija je utvrdila da je na vođu jedne od kriminalnih grupa u Crnoj Gori Slobodana Kašćelana u junu ove godine u Novom Sadu pucao Saša Vidović (34) iz Bijeljine.

Pored Kašćelana, 26. juna oko 21 čas, u ulici Pavla Simića ranjen je i V.V. (40), za koga se pričalo da je njegov telohranitelj. 

Osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srpskoj zbog sumnje da je polovinom oktobra ove godine ubio Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva. MUP je saopštio da je protiv Vidojevića podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a nastavlja se i dalji rad na utvrđivanju identiteta i pronalasku ostalih učesnika u ovom krivičnom delu.

Podsetimo da je Kašćelan jedan od vođa takozvanog "kavačkog klana" koji je već duže vreme u sukobu sa pripadnicima "škaljarskog klana", a njihov rat doveo je do niza krvavih obračuna na prostoru bivše Jugoslavije u poslednje dve godine.

Inače, Vidović ima podeblji policijski dosije, a novosadskoj javnosti postao je poznat kada je 2008. ranjen prilikom hapšenja. Ranjen je u obračunu s policijom u Mileševskoj ulici kada je uhvaćen u krađi "audija" inostranih tablica.

MUP je saopštio da je uhapšen i Vojislav Šarčević iz Novog Sada (22) zbog sumnje da je ubio Mirka Milićevića zvanog Hajčar (42) jula ove godine u Subotici. Policija je navela da je za Šarčevićem bila raspisana poternica Višeg suda u Novom Sadu zbog pokušaja ubistva R.M. 2012. u Novom Sadu. Za ovo delo Šarčević je već osuđen i za njim se tragalo zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u više odvojenih akcija u Vojvodini uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su počinile različita krivična dela - od ubistava, pokušaja ubistva do prodaje narkotika i bekstva iz zatvora. On je naveo da su među uhapšenima i članovi najjače kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Vojvodine.

Stefanović je rekao da je policija, zbog sumnje da su dilovali drogu, uhapsila vođu ove grupe Alena Kurinu (26) i još pet članova, od kojih su neki i ranije hapšeni ove godine. Uhapšeni su B.D. (35), R.K. (41), Lj.M. (47), S.K. (32) i N.D. (27).

Ministar je objasnio da je kod osumnjičenih pronađeno 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina, kao i ilegalna laboratorija za proizvodnju droge u kojoj je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.

"Vođa grupe i B.D. uhapšeni su prilikom pretresa automobila "rendž rover", koji je služio za transport i dalju prodaju narkotika, a u kome je u tom trenutku pronađena izvesna količina droge“, rekao je Stefanović i dodao da su ostali članovi kriminalne grupe osumnjičeni da su pokušali da prokrijumčare dva i po kilograma skanka u Mađarsku.

  • Dragan Zivkovic

    27.11.2016 06:46
    MOlim Vas nemojte da vredjate posten Crnogorski narod zbog ovih primtivaca koji izvode nasilje kradje drogu prodaju i pucaju jer to nisu Crnogorci. Narod Crne Gore je prosao hiljade godina pod robstvom ostalih i pre Turaka naroda koji su tu prolazili i ugnjetavali nas narod. Sve price kako su lijencine neradnici i zgubidani su izmisljene jer dodjite da vidite da osjetite nasu gostoljubivost postenog naroda na selu u gradu i u kancelarijama svih mogucih birokratskih dijelova i vidjcete da tih olosa nema medju nama da mi radimo imamo familije za koje brinemo itd. Zar nemoze MUP Srbije i MUP Crne Gore bez korupcije da pohapsi po tim selima di se sakrivaju te jadnicke jer oni nisu kriminalci oni su svi sramota za Crnu Goru da ih neko naziva kao prvo Crnogorcima a onda kriminalcima jer oni nemaju osnovne skole oni se neznaju ponasati u socio kulturnom okruzenju oni nisu od malena nauceni da rade nego parazitiraju. A u prirodi svima vam je dobro poznato sta se desi prije ili kasnije sa parazitima. Zato Vas molim, da ne vredjate posten Crnogorski narod jer ovi nemogu i nedam da predstavaljaju Crnogorce. Moj pra djeda je bio Crnogorac upisan i u Enciklopediju da je medju prvima donio hudro centralu i da je Crna Gora ima struju dok je Beograd nije imao da je donio prvu Singer masinu i kasnije jos 30 i da je Balkan nije imao. Zato me boli citat ovakve komentare. Pohapsite olos i zna se kao u Saudiji Smrtna kazna za dilanje i kriminal.
  • Putin

    26.11.2016 09:20
    Rusija će od januara sledeće godine da uvede uzimanje otisaka prstiju pri ulasku u Rusiju.

    Nemam ništa protiv da se i kod nas uvede isto!

    Da li ima veze sa gornjim tekstom? Itekako!!!!
  • Edvard

    25.11.2016 17:32
    Sve su to jadnicki, kukavice, pucaju iz auta, nocu, iza ledja, bacaju bombe itd.
    Pravi frajeri i kriminalci to ne rade tako. Ovo je olos koji je od rata izasao iz zatvora, psihijatrijskih bolnica od Bosne, Krajine i Srbije sve je to pusteno na slobodu jer narod nije imao da hrani ni zivotinje u zoloskom a ne sebe. I sve to dobro zna Policija ima spisak svih njih i sve ih treba pohapsati i vratit u zatvor. da pred vratima peci za lijevanje gvozdja rade par mjeseci i da ih se resimo zauvijek. Jer u zraku lete uzareni delovi i ulaze im u pluca. tako samo na finjaka resiti se budala da ne strada jos cije dete cerka ili sin. Stefanovicu svaka cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika