FOTO: Bivši vođa Vošinih navijača jedan od pretučenih na smrt kod Spensa

Jedan od nekadašnjih vođa Vošinih navijača Dragan Jovanović zvani Gidra (26) i Dario Roklicer (29), pretučeni su na smrt jutros oko 4:30h ispred lokala "Moja kafanica" u Vojvođanskih brigada 28.
Kako je za 021 potvrđeno u Hitnoj pomoći, njihove ekipe su intervenisale na poziv policije i samo su mogle da konstatuju smrt.
 
Kako je potvrđeno za 021, oba muškarca su pretučena na smrt šipkom. Javni tužilac kvalifikovao je ovaj događaj kao krivično delo teško ubistvo.
 
Novosadska policija je saopštila da je obavila uviđaj.
 
 
Podsetimo, Dragan Jovanović Gidra (26) je bio jedan od vođa navijača Voše, ali na tribinama nije bio aktivan više godina. On je u ovoj godini učestvovao u dve pucnjave.
 
U poslednjoj koja se dogodila početkom septembra na Grbavici, zadobio je višestruke rane, a jedan od napadača se pre nedelju dana predao policiji, o čemu više možete pročitati OVDE i OVDE.
 
Dodajmo još da je Jovanović od ranije poznat policiji po nizu krivičnih dela, a bio je jedan od vođa navijačke grupe "G3" Fudbalskog kluba "Vojvodina". 
 
 
On je proteklih godina dobio veći broj krivičnih prijava, između ostalog na Sajmištu 2008. hicem iz pištolja ranio je u nogu radnika obezbeđenja diskoteke "Akvarijus", 2009. godine je pucao u noge Futožaninu Petru Jovičiću, u klasičnoj sačekuši ispred njegove kuće, a iste godine je u autobusu punom putnika na liniji broj 7 ranio jednu osobu. Takođe je privođen zbog ranjavanja Dragana Kaćanskog u kafani "Bircuz" u Ulici Laze Telečkog.
 
Policija je protiv njega podnela 36 prijava zbog narkotika, seksualnih delikata, oružja, napada na policajce, krađa, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, nanošenja teških telesnih povreda, iznude, prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti i držanja u zatočeništvu. Jovanović je do sada osuđivan pet puta i to dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, dok je jednom presudom dobio novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama.
 
Na osnovu kršenja javnog reda i mira kažnjen je takođe pet puta.

Komentari 148

  • J.

    27.12.2017 01:59
    @Struktura komentara
    Ti minusi sto vidis to su ljudi koji zapravo poznaju osobe ili poznaju ubijenog D.R. i ne vole da ga stavljaju u isti kos sa kriminalcima evo cisto da te prosvetlim malo. A vi maso sto pojma nemate ajde pljujte i serite po pokojnicima vise nego po ubicama....ipak mrtvi ne mogu da se brane od klevetanja a ovi zivi mogu stanglom u glavu da vas opizde....bas me zanima da li ce vas neko pljuvati kad umrete .....
  • Japanac

    24.12.2016 20:06
    @ema
    Ti nisi ni svesna kolika si sponzorusa :D
    Da si musko pa da covek kaze da ne moze da se suprotstavi takvim tipovima, ali gde si ti ikad cula da je neki maco muskarac opalio samar ili nesto vise zenskoj osobi i to jos u klubu punom ljudi? Kako ja nikad ne srecem sumnjive tipove iz moje osnovne ili srednje i kako to da ni ne znam gde su, sta rade? A nije da ne izlazim nocu... Nego, gledam svoja posla i to je to. A i da me neko od tih sumnjivih tipova zaustavi na ulici kratko bih ga ispostovao iz kurtoazije i cao zdravo, sigurno ne bih ostajao do 4 ujutru utorkom u mojoj kafanici s takvima. Kao nikad ti nije palo na pamet da im slazes nesto tipa boli te glava ili jednostavno ti nije dan i izbegnes da pijes s njima celu noc?! Ne, nego tebi prija da ti kupuju pice i da budes vidjena sa elitom pa zato kao "ne mozes da im se odupres".
    Ne dao bog da si ti nekome majka i uzor.
  • ema

    23.12.2016 16:13
    Zato sto imas 43. Tvoje generacije ili vladaju morem ili se dave. Pa nece neko od 40 ici da udara reket. Imaju nase siromasne otupele generacije za to. Koliko dugo u tvom zivotu je tvoja drzava u najdubljem blatu? U mom zivotu je na dnu od kako sa m zacela. Mozda je secanje na dane prosperiteta postojalo kad si ti bio mlad ali za nas je to toliko daleko da ni secanja nema

    ":) 21.12.2016 • 15:23
    mali grad? ma ajde...
    Ema, kako ja ne poznajem bukvalno NIKOGA iz datog "miljea"?
    Imam 43 godine, rodjen ovde a ne poznajem ih, ne znam ko se cime bavi i nikada nisam sedeo u drustvu nijednog od njih, niti me ko zove na pice, niti mi se ko javlja na ulici. Ali jbg, ja nikad nisam nesto preterano izlazio, kuca-skola, danas mi je to kuca-posao i to je sve. Vrlo jednostavno."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika