Meštaninu Bačkog Gradišta povećana kazna zatvora za ubistvo žene

Apelacioni sud u Novom Sadu je u drugostepenom postupku preinačio presudu Predragu Vujiću (47) za ubistvo Branke Marković (49) i kaznu mu povećao sa 31 na 35 godina zatvora.
Meštaninu Bačkog Gradišta povećana kazna zatvora za ubistvo žene
Foto: 021.rs

Sud je naveo da je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu protiv prvostepene presude Višeg suda u Zrenjaninu kojom je Vujić oglašen krivim za teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti.

Okrivljeni je ubio Branku sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, zbog toga što ona nije pristajala da ponovo bude u vezi sa njim. Ponašanje i radnje okrivljenog koje je preuzimao skoro godinu dana do kritičnog događaja, kao i motivi za izvršenje krivičnog dela ukazuju na nisku pobudu u izvršenju krivičnog dela, što isto kvalifikuje kao krivično telo teško ubistvo.

Istovremeno, utvrđeno je da je okrivljeni u dužem vremenskom periodu nakon raskida emotivne zajednice ugrožavao sigurnost oštećene, kao i članova njene porodice, novog emotivnog partnera i njegovog deteta.

Apelacioni sud je naveo i da je ocena sudskog veća u drugom stepenu da je potrebno dati veći značaj činjenici ranije višestruke osuđivanosti okrivljenog zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, odnosno radilo se o teškim krivičnim delima, a ranije kazne prema okrivljenom nisu postigle svrhu kažnjavanja.

Podsetimo, Vujić je početkom marta 2015. godine u Bačkom Gradištu više puta nožem izbo Branku Marković koju je i ranije uznemiravao zbog čega je imao i više prijava.

  • Jovan

    02.06.2017 08:54
    Gde je sad odgovornost svih nadležnih institucija u tom lancu? Ne mogu da poverujem u to da se ovo nije moglo sprečiti, imajući u vidu da je imao više prijava upravo za uznemiravanje žrtve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika