Krivična prijava zbog različitih presuda za isti slučaj pred novosadskim Tužilaštvom

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu oglasilo se nenadležnim i "ustupilo" je na postupanje kolegama iz Novog Sada krivičnu prijavu protiv četvoro sudija novosadskog Višeg suda.
Krivična prijava zbog različitih presuda za isti slučaj pred novosadskim Tužilaštvom
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", zamenica tužioca za organizovani kriminal Lidija Ignjatić je u svojoj odluci obavestila advokatsku kancelariju Milana Belića, koja je podnela krivične prijave protiv novosadskih sudija, da ovo tužilaštvo "nije našlo osnov za pokretanje krivičnog postupka". Stoga je predmet "ustupljen" na proveru i razmatranje novosadskom tužilaštvu.
 
Zbog ovakve odluke zamenika tužilaštva za organizovani kriminal, druga strana je uputila žalbe nadležnom tužiocu za organizovani kriminal, ali i višoj instanci - Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Podsetimo, kako su "Novosti" nedavno pisale, u novosadskom Višem sudu dogodio se presedan kada je veće, u samo mesec dana, za jedan isti predmet, a bez ponovljenog suđenja, donelo dve različite presude - oslobađajuću i zatim osuđujuću. Zbog ovakvog propusta predmet je dospeo pred najvišu sudsku instancu - Vrhovni kasacioni sud u Beogradu, koji je ocenio da su u ovom slučaju "bitno povređene odredbe krivičnog postupka", zbog čega bi sudije Višeg suda u Novom Sadu mogli i krivično da odgovaraju.
 
Iz advokatske kancelarije "Belić", koja je podnela prijavu protiv postupanja sudija, navode da ovako nešto "nije zabeleženo u istoriji srpskog pravosuđa".
 
Opširnije o ovom slučaju možete pročitati OVDE.
  • Fica

    28.03.2018 16:36
    korupcija pravosudja
    O sudijama je dzaba govoriti.Niko se nepita koliko kostaju nas poreske obveznike ,tj drzavu kada pomognu da zastari predmet.Licno sam prijavi Vss sudiju i advokata koji su u sprezi po navedenom ostetili drzavu za vise od 10mil dinara.Potpisao se javno i nista ljudi moji.Sada placam danak kod izvrsenja za parking kazne.Predlog mi salju na izmisljenu adresu a racun blokiraju bez greske.Rjt cuti,drustvo za org kriminal cutiuti,minisr pravde cuti,kabinet Vucica ne obraca paznju a gospoda se i dalje fatiraju.Pa i ludjak vidi da novce dele a mi nemamo za hleb.Bitange nema sta....
  • Aq

    11.02.2018 22:24
    A kada ce se suditi onim sudijama sto pustaju kriminalce na slobodu ?
  • Dve presude

    11.02.2018 19:33
    Isti predmet, iste sudije,a dva različita slobodna sudijska uiverenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika