Parkiranje za vreme Egzita

Za vreme Egzita koji će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 5. do 9. jula, parkiranje će biti organizovano po izmenjenom režimu.
Parkiranje za vreme Egzita
Foto: 021.rs
Parkinzi će se nalaziti u ulicama Lisinskog, Ulici prote Mihaldžića, Vladimira Nazora, na Trgu vladike Nikolaja i duž Keja skojevaca. Kapacitet parkirališta je 400 parking mesta i na ovim lokacijama parkiranje se neće naplaćivati.
 
Zbog velike posećenosti koja se očekuje za vreme festivala, a relativno malog broja parking mesta, iz "Parking servisa" apeluju na posetioce da se na vreme organizuju i koriste i alternativne načine prevoza, kao i da budu spremni da se usled gužve parkiraju na širem prostoru oko Petrovaradinske tvrđave.
 
Svim posetiocima na raspolaganju su i parkirališta koja su u režimu plave zone, a na kojima je omogućeno celodnevno parkiranje. Dnevna karta važi na parkiralištima koja su vidno obeležena dopunskim tablama na kojima je naznačeno da se parkiranje može platiti i dnevnom kartom: na Beogradskom keju, kod Spensa u Sutjeskoj ulici, na platou u Radničkoj ulici i platou između stadiona "Karađorđe" i Spensa (kod restorana "Ognjište"). Na ovim lokacijama parkiranje po ceni od 100 dinara može se platiti na dva načina: dnevnom parking kartom koja se može kupiti na kioscima i SMS-om, slanjem poruke na broj 8215.
 
Za vreme trajanja festivala radiće i dežurna "pauk" služba, u saradnji sa saobraćajnom i komunalnom policijom, kako usled nesavesnog parkiranja ne bi došlo do kolapsa i saobraćajnih gužvi. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije