Novosadski basketaši odbranili titulu šampiona sveta

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu na Svetskom prvenstvu u Nantu, pošto je u finalu savladala selekciju Holandije 21:18.
Srbija je tako odbranila titulu osvojenu prošle godine u Kini i po treći put postala prvak sveta.
 
Holanđani su bolje započeli meč i poveli sa 5:2, ali je naš tim lako došao do preokreta. Iako su basketaši Srbije održavali prednost, Holanđani su uspeli da se približe pri rezultatu 19:18, ali su sjajni Majstorović i Bulut stavili tačku na meč. Basketaši Srbije Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić drugu godinu u nizu potvrdili su da su najbolji na pleneti, nakon što su prošle slavili u kineskom Gvanžuu. 
 
Oni su ukupno stigli do treće titule od četiri dosadašnja Svetska prvenstva, pošto su i 2012. godine bili prvaci u Atini. 
 
Na putu ka zlatnoj medalji srpski tim je, pre Holandije, savladao Egipat, Rusiju, Andoru, Portoriko, SAD i Francusku.
  • Takimaki

    22.06.2017 08:41
    Aha
    I ko je to izmislio kosarku. Cisto retoricko pitanje. Sve cestitke momcima.
  • Sugrađanin

    22.06.2017 08:32
    SAMO TAKO!
    Bravo! Ajmo sponzori i svi ostali. Obezbedite ovim sjajnim momcima bolje uslove, nemojte da ste tromi treba to da radite. A i KSS, OKS potrudite se malo i obezbedite im neke prinadležnosti, itekako su zaslužili! Ako može i penzije im dajte.
  • Joka

    22.06.2017 07:40
    Ponos Novog Sada i Srbije.Bravo momci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.