Vanić prvi put pred novinarima: Cilj je titula i ostanak u Evropi

Fudbalski klub Vojvodina predstavila je novog šefa stručnog štaba, Nenada Vanića, pred revanš utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovačkog Ružemberoka.
Vanić prvi put pred novinarima: Cilj je titula i ostanak u Evropi
Foto: 021.rs
Vojvodina sa "Karađorđa" nosi prednost od jednog gola, pošto je slavila sa 2:1, a na Vaniću je veliki teret da na gostovanju u četvrtak tu prednost sačuva i odvede Novosađane u drugo kolo gde bi ih čekao norveški Bran.
 
Novi trener "crveno-belih" do sada je vodio klubove koji su uglavnom bili pri dnu tabele, pa mu je, po sopstvenom priznanju, vođenje Vojvodine ostvarenje želje da vodi veliki klub. On je poručio da nema šta da obeća osim posvećenost, rada i stoprocentnog prisustva za klub. Kako kaže, Vojvodina će pod njegovom palicom igrati, kao i do sada, napadački fudbal.
 
"U mojoj filozofiji je to da i sa ekipama koje su bile slabije od rivala, napadam i da probamo nešto da ostvarimo. Idemo da postignemo rezultat, da pobedimo svaku utakmicu. Cilj je titula i da prođemo što dalje u Evrope, a nadam se da ćemo imati snage i kvaliteta za to", naveo je Vanić. 
 
Na ekspediciju u Slovačku Voša odlazi već sutra, kako bi, prema Vanićevim rečima, imali vremena da se naviknu jedni na druge, kao i da se pripreme za utakmicu. Sastav i formaciju u kojoj će Novosađani nastupiti u četvrtak, Vanić nije otkrivao, ali je poručio da postoji dosta prostora za sastavljanje tima, iako "u glavi već ima neke ideje".
 
"U svakom slučaju, s obzirom na to da sam tek stigao, velikih promena u ekipi neće biti. Najveći adut slovačkih i čeških ekipa, protiv kojih sam igrao često, jeste da oni igraju i bore se bez oscilacija od prvog do poslednjeg minuta. Oni se ne obaziru na to da li će pokazati neki lep potez na utakmici, oni su tu da je odrade. Zato moramo da odgovorimo disciplinovanom igrom, a naša prednost, što se videlo i prelepim golovima Malbašića, jeste tehnika i individualni kvalitet. Ako na terenu svako bude radio ono što su njegovi zadaci, onda za rezultat ne bi trebalo da brinemo", dodao je novi trener Lala, o kom više možete da pročitate OVDE.
 
Bez minutaže protiv Ružemberoka ostaće Bubalo, koji je na poštedi, Stamenić, kao i Antić koji se još uvek nije pridružio treninzima, pošto je imao povredu zadnje lože. Vanić je naveo da postoji i nekoliko igrača koji nisu spremni da odigraju svih 90 minuta, ali će putovati u Slovačku, jer smatra da mogu da budu od pomoći u određenim periodima utakmice.
 
Utakmica protiv Ružemberoka igra se u četvrtak sa početkom u 19 časova.
  • Hahaha

    03.07.2017 23:23
    Ista titula ko sa metalcen .... bruka i sramota na sta lici vosa!!! Ovaj nece docekati pocetak augusta..
  • pitam

    03.07.2017 21:41
    Jel vanic pre neki dan igrao za veterane cz u nekom vojvodjanskom selu?
  • Mikula

    03.07.2017 18:41
    Mobilni telefon
    Vanicu,
    Iskljuci mobilni da ti Vuk ne posalje sms a na fiksni nek se javlja baba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.