FOTO: Minimalna pobeda Vojvodine pred revanš u Ružomberoku

Fudbaleri Vojvodine savladali su večeras Ružomberok sa 2:1 u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
FOTO: Minimalna pobeda Vojvodine pred revanš u Ružomberoku
Foto: S.K.

Pred oko 6.000 gledalaca na Karađorđu vodeće golove za Novosađane postigao je Filip Malbašić u 9. i 21. minutu, dok je strelac važnog gola za goste bio Erik Danijel u 81. minutu.

Novosađani su odigrali odlično prvo poluvreme, ali su u nastavku zadovoljni rezultatom više čuvali prednost nego što su pokušavali da je uvećaju, pa su pred sam kraj utakmice kažnjeni što će im znatno otežati posao u revanšu.

Trener Radoslav Batak je meč počeo sa nekoliko novih igrača u odnosu na standardnu postavu koja je završila šampionat, a najbolji igrač iz prethodne sezone Filip Malbašić brzo je pokazao da se i dalje nalazi u odličnoj formi. Već u prvoj akciji u 9. minutu je primirio jednu loptu na dvadesetak metara, a onda fantastičnim šutem pogodio same rašlje.

Slovaci su se nakon toga malo trgli, imali jednu solidnu priliku, ali Vojvodina ponovo uvećava prednost novim spektakularnim golom Malbašića koji je iz voleja pogodio desni donji ugao sa ivice šesnaesterca.

Bio je to pravi nokaut za goste koji do kraja poluvremena nisu uspeli da se trgnu, ali su već sa startom drugog poluvremena krenuli znatno agilnije i odmah stvorili dve izgledne prilike, pre svega nakon nespretnih intervencija odbrane crveno-belih. Ipak, na golu je bio veoma raspoložen Emil Rockov.

Domaćin je mogao da uveća vođstvo u dva navrata, nakon pokušaja glavom Planića sa peterca i kada je Trujić sam izbio pred golmana Macika, ali je slabo šutirao. Kazna za nonšalantni nastup izabranika Radoslava Bataka stigla je desetak minuta pre kraja.

Nakon akcije koja to nije preterano obećavala, Daniel je uspeo da prihvati loptu u šesnaestercu Vojvodine i uputi udarac sa desetak metara, čime je smanjio rezultat i obradovao oko 50 gostujućih navijača.

Revanš u Slovačkoj je narednog četvrtka.

Pobednik ovog dvomeča igraće u drugoj rundi protiv norveškog Brana.

  • Novosadjanin

    30.06.2017 01:45
    Vukovicu napolje!
  • ALUMNI

    29.06.2017 23:29
    TALAS SREĆE
    2:1, al toliko pozitive na tekmi, aj da izuzmem Vjeterničane u plavom i ove nove Nenovosađene na ulazima, al toliko dece, roditelja, mog predivnog Grada....
  • Huncut

    29.06.2017 22:55
    Slanina
    Prvo poluvreme odlicno. Navijaci na stadionu odlicni. Drugo poluvreme...pa k'o da su se najeli cvarona a nije bilo luka, pa nisu mogli trcati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.