Rumun koji preplivava Dunav stigao u Novi Sad

Avram Janku iz Rumunije, koji je odlučio da prepliva Dunav od izvora do ušća, doplivao je danas do novosadske obale najveće evropske reke.
On namerava da prepliva Dunav i time uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Cilj mu je da 2.860 kilometara reke, od izvorišta u Švarcvaldu, pa do Crnog mora, ispliva za oko 60 dana bez dodatne opreme i peraja. 
 
Do sada je prešao pet podunavskih zemalja, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku.
 
Jankua su u Novom Sadu dočekali pomoćnica otpravnika poslova Rumunske ambasade Mihaela Osorio i pomoćnih gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.
  • NS49

    10.08.2017 05:10
    Baš je junak. Možda ga je trebalo više ugostiti i još lepše dočekati. Svaki dan se kupam u Dunavu i prijatan je za kupanje ali budu i talasi koji otežavaju plivanje a i obilne kiše severno od nas donele su raznorazne otpatke koji su plilvali na površini reke. Srećom brzo to ode.
  • :)

    08.08.2017 22:47
    :)
    A ko su ovi likovi pored njega? :) Mora biti neki sns aktivisti.
  • Looooodo!

    08.08.2017 12:15
    A kako će kroz Đerdap?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.